Nádherný venkovský dům evokuje vzpomínky na dětství

Pavla Kubu
10. Květen 2018

Venkovské usedlosti mají své zvláštní kouzlo a zejména ty tradiční přímo dýchají vzpomínkami a romantikou. Moderní venkovské domy dnes často využívají současné materiály a stavební techniky, ovšem svébytného ducha venkova si mohou zachovat. Velké verandy, spousta oken, zářivě bílá fasáda, kontrast starého a nového; to vše dohromady tvoří moderní americký venkov. Krásným příkladem je tento nádherný dům v Chicagu, jehož autorem je studio Linc Thelen Design.

Staré a nové zde působí v kouzelné symbióze. Dům je prostorný a plný světla, klidných barev a pozitivní energie. Venku se nachází obrovský bazén s lehátky a terasou sloužící pro relaxaci. To vše obklopuje zářivě zelený trávník.

Uvnitř domu najdeme dvě ložnice, obývací pokoj, kuchyň s jídelnou a tři koupelny. Při zařizování interiéru designéři využili příjemnou kombinaci hrubě tesaného dřeva, surového kovu a broušeného kamene. To vše doplňuje nábytek a další textilie v tlumených barvách, které vyvažují chlad industriálního stylu a prostor nádherně zútulňují.

V domě není zabudováno vestavné stropní osvětlení, ale každou místnost zdobí nějaké zajímavé svítidlo. V hlavním obytném prostoru visí obrovský ručně kovaný železný lustr, nad jídelním stolem je umístěna visací lampa a nad kuchyňským ostrůvkem zase závěsné lampy inspirované industriálním stylem. Také venkovní prostory zdobí krásné nástěnné lampy - zářivě červená u garážových vrat a nenápadná černá u vstupních dveří.

V obývacím pokoji a jídelně je barevná kombinace šedé, bílé a modré příjemně doplněna velkým dřevěným jídelním stolem. Vše korunuje výhled na bazén.

Jídelní stůl vymezuje obývací zónu a kuchyň. Nízká lavice otevírá prostor a umožňuje během návštěv interakci mezi lidmi sedícími v obývacím pokoji a v kuchyni na barových stoličkách.

Barové stoličky v tmavě modré barvě krásně kontrastují s mramorovými povrchy a dřevem.

Koupelna v přízemí je obložena bílým dřevem, které doplňuje stylová dlažba.

Ložnice je celá oděná v bílé a šedé a přímo dýchá klidem a pohodou.

V dětském pokoji převládá modrá, kterou doplňuje bílá s jemnými akcenty červené. Velmi výrazným prvkem je podlaha v několika odstínech modré.