Nádherný dům s rostlinami místo zdí

Hedviga Nosáľová
28. Březen 2017

Každý jeden člověk, který žije ve velkém městě, ve kterém najdeme jen stěží zeleň, občas zatouží po vůni dřevin a rostlin. Bohužel, tvář velkoměst změnit nemůžeme, ale můžeme změnit náš domov. Tak to viděli i majitelé této stavby. Tím, že architekti vytvořili tento jedinečný projekt, klientům přinesli do svého bytí plno života ve formě zeleného porostu. 


Studio: Ae5 partners 

Spolupracovníci: Stefano Tozzi, Hidenari Arai
Fotografie:  Laura Cantarella
Název: Apartment T
Prostor: 115 metrů čtverečních

Konstrukce osvětlení byla vyřešena tak, aby do domu proudilo co nejvíce přírodního světla. Docílením tohoto stěžejního úkolu bylo díky velkým a četným oknům a díky prosklené terase na druhém patře budovy. Interiér se nese v bílé barvě, která je doplněna dřevěnou barvou na podlaze a zelené krásy kolem. 
Vertikální zahrada obsahuje vířivku, za kterou se nachází stěna s živými vytrvalými rostlinami, které rostou celoročně. 

Dům vyniká elegantním a moderním designem a velkoryse velkou terasou, kterou lze využít jako další obytný prostor. Celková plocha obytného prostoru je 115 metrů čtverečních. Tím, že interiér a exteriér je v naprosté sou-náležitosti vytváří harmonické a šťastné bydlení pro celou rodinu. 

Architekti našli inspiraci v geometrii, která domem prochází na každém metru. Všechny místnosti mají svůj výhled na zelenou terasu se zelení. Věc, která se velmi cení u dnešních nových a moderních staveb je, že byla postavena z cihel. Konstrukce je pevná a zdi absorbují hluk. 

Terasa byla stvořena pro to, aby byla využívána po celý rok. Proto se nezapomnělo na zastřešení a vyhřívání prostoru. Na tomto místě zapomeňte na zbytečné kábly a na všechny technické věci, které jsou neestetické. Tady je všechno precizně schované ve zdech.