Na detailu záleží - elektrické zásuvky v kuchyni

Jaroslav Andrýsek
11. Prosinec 2018

Existuje velké množství kuchyňských přístrojů a drtivá většina z nich se bez elektrického proudu neobejde. Proto je dostatečné množství ergonomicky rozmístěných elektrických zásuvek v každé kuchyni naprostou nezbytností.

 

Naštěstí dávno pryč jsou doby, kdy existoval tento funkční prvek pouze v několika základních barvách a víceméně jednotného tvaru. Dnes výrobci nabízí nejrůznější provedení, ve všech myslitelných odstínech.

 

To je také nejlepší možnost, jak se s elektrickými zásuvkami vypořádat: změnit tento funkční prvek na prvek designový. Nesnažit se ho nikterak skrýt, naopak, volbou nápadné barvy, ladící s ostatními doplňky, ho donutit, aby sloužil k podtržení celkového designového pojetí kuchyňské linky.

 

V případě, že požadujeme, aby byl samotný připojovací mechanismus, pokud není zrovna využíván, maskován krytkou, můžeme si vybrat z několika řešení. 

Jednoduchá varianta vícenásobných zásuvek, zabudovatelná do korpusu linky, opatřená dvířky.

Sofistikovaný systém vyklápěcích zásuvek.

Zásuvky lze zaklopit i při zapojených spotřebičích. Chytré řešení pro stále zapojené přístroje.

Pod tímto elegantním prvkem by snad nikdo ani obyčejnou elektrickou zásuvku nehledal. 

Odsunutí krytky do stran odhalí zapojovací mechanismus. Ale i takto otevřený působí prvek velice elegantním dojmem.

Systém, nazvaný příznačně ELEVATOR, umožňuje vysunout potřebný počet zásuvek z korpusu linky. Vždy je k dispozici právě tolik zásuvek, kolik je právě potřeba. 

Otočný systém - po skončení práce se připojovací mechanismy skryjí pootočením krytky. Mechanicky jednoduché a přitom estetické řešení.