Multifunkční kus nábytku schovaný za notebookový obal

Hedviga Nosáľová
2. Duben 2015

Multifunkční a snadno přenosný Bookniture je chytrý kus nábytku ukrytý v obalu od notebooku. Využití je velmi praktické: jako opora nohou, noční stolek, pracovní stůl. Kromě toho, můžete jej použít jako venkovní židli. Nebo můžete ze dvou Bookniture vytvořit lavici, jestliže na dva tyto kousky nasadíte desku. Variant je opravdu hodně. Užitečné na tom je však jeho schopnost složit se zpět do 'knihy', takže přenášení je pro vás hračka. A ke všemu, design je velmi aktuální. 


Design: Mike Mak 
Název: Bookniture 
Oficiální video: zde 
Objednejte: zde
Představeno: 18/3/2015
Cena: 86 USD/ks, 149 USD/2ks, 279 USD/4ks


 Mike Mak je designér žijící v Hong Kongu a působící po celém Světě. Hong Kong je velmi hustě osídlený a každý se tam musí poprat s malým prostorem. Mike Mak přemýšlel nad myšlenkou, jak ušetřit místo ve svém malém bytě, a zároveň jak nabídnout svým hostům sezení. Takhle vznikl Bookniture.

Design připomíná origami konstrukci a tradiční knižní vazbu.  " Studovali jsme různé materiály a konstruční řešení. Tento nábytek je vyroben z obvzlášť silného papíru, který je upevněn strojově. Bookniture je skutečně impozantní dílo kombinující sílu, flexibilitu a přenositelnost, a to vše v jednom. " - Mike Mak.


Rozměry: 33cm x 18cm x 4cm 
Váha: 1,6 kg
Materiál: USA Kraft Paper
Barvy obalu: Béžová, černá kůže, 
Sedák: Černý, šedý/červený

Fotografie z výroby Bookniture: