Módní trend ohýbaného nábytku

Magdaléna Nečasová
5. Červenec 2015

Dnešním trendem designu nábytku je bezpochybně ohýbané dřevo. Moderními se stávají židle, stoly a lavice těch nejrůznějších a nejpestřejších tvarů. Práce se dřevem je výzvou pro všechny designéry a umělce. V tomto směru nikdy nebyly, ani nejsou stanoveny hranice a proto má každý z umělců ve své tvorbě alespoň jeden projekt podobného typu. 


Židle Bow Tie je novým projektem taiwanského designového Studia Gridesign. Zakladatel jmenovaného studia Scott Lin zde vytvořil módní a jednoduché křeslo.

Taiwanská židle Bow Tie je vyráběná z laminovaného bambusu. Postupným zahříváním a následným ohýbáním jednotlivých pásků pečlivě naměřeného, nařezaného a upraveného dřeva je zajištěn jednoduchý a přesto moderní a originální vzhled nábytku

Jedinečnost konkrétně tohoto designového prvku je kromě origináního způsobu výroby zajištěna netradičním úložným prostorem ve spodních částech sedadla. Skladový prostor je vytvořen na stejném principu - vznikl zahřátím a následným ohnutím částí dřeva do požadovaných křivek.

Finální podoba a tvar židle Bow Tie nabízí uživatelům jedinečný komfortní zážitek a svou stavbou a strukturou zajišťuje dobré a pravidelné větrání.

Babmusové dřevo může být i mořené. Na této fotografii je vidět, že je zákazníkům nábytek nabízen i ve více barevných odstínech

Detail na skladbu a strukturu židle Bow Tie. 

Jedinečnost produktu - úložné prostory v několika místech židle.