Moderní mezonetový byt v Olomouci

Natálie Vopařilová
15. Leden 2016

Hravý a svěží interiér plný barev v moderním designu je skvělým útočištěm pro rodinu. Prostor jako celek překypuje hravostí a elegancí, je opravdu vyladěný a evokuje pocit dobré nálady. Realizaci na klíč moderního bytu v Olomouci má na svém kontě připsáno designérskému studiu viewART.

 

V interiéru převládá zejména souhra kontrastu černé a bílé barvy. Ten pak doplňují tóny hřejivých barev, zejména škálou červených odstínů, která má rozpětí od oranžové až po fialovou.

 

Byt disponuje dostatkem úložného prostoru, které je pro rodinu ve stálém bydlišti nezbytně důležitý. Příkladem je prostorná knihovna, která vznikla pouze upevněním dlouhých bílých polic na černou stěnu. Efektivní využití prostoru jako úložného je názorné také v pracovně a dětském pokoji.

 

Bohaté vybavení bytu dává jeho majitelům možnost ho maximálně využít. Místa je tu i přes množství vybavení stále pro všechny dost. Například v kuchyni se pohodlně nají až sedm strávníků.

Hlavní prostor bytu je rozdělený na několik funkčních částí.

 

První částí je obývací pokoj. Prostor s neuzavřeným vysokým pohledem dělá tuto část opticky větší a dominantnější nad ostatními částmi místnosti. Obývací prostor disponuje TV stěnou, před níž se nachází rozložitá sedací souprava. K ní je pak přidružen designově vyvedený stolek stojící na rudém koberečku.

Jídelní a kuchyňská část je od té obývací oddělena zády sněhobílé pohovky. U jídelního stolu se skleněnou deskou je dost místa pro sedm lidí, přičemž šest jich může sedět na červených židlích neotřelého designu. Židle v čele stolu se od ostatních liší.

 

Od jídelního stolu se nám nabízí zcela volný průchod do kuchyně. Ta kuchaře i kuchařky potěší dlouhou linkou a dostatkem úložného prostoru. Moderní kuchyně v bílých barvách mimo jiné zaujme také netypickým modrým nasvícením.

Ložnici dominuje velká postel s fialovým průčelím, postel je nasvícena ze shora. Boční stěnu dekoruje tapeta s motivem větviček.

V dětském pokoji není o pestré barvy nouze. Odstíny oranžové barvy se to tu jen hemží a veselé barvy evokují vtipnou, hravou a zábavnou atmosféru, kterou by dětský pokojíček rozhodně neměl postrádat.