Moderní klasika v Šimonovicích

Natálie Vopařilová
6. Říjen 2017

Sympatický a elegantní interiérový design novostavby v Šimonovicích má zkrátka svůj jedinečný půvab. Jedná se o velmi sympatický interiér klasického moderního designu, který si hraje zpravidla v umírněných barvách a příliš neexperimentuje s odvážnými kombinacemi a interiérovými výstřelky.

 

Ale nenechte se mýlit! Nudit se v něm totiž rozhodně nebudete! Interiéry totiž zaujmou něčím daleko působivějším, než barvami - totiž (ne)nápadnými vzory a materiálním obložením které mu propůjčují osobnější charakter, útulnost a zároveň ho propojují s exteriérem!

Realizaci interiéru v Šimonovicích má na svědomí šikovná (nejen) interiérová designérka Denisa Smetanová. Dům obývá trojčlenná rodina. Dům je dvoupatrový.

 

Pro interiér domu se byly použity autentické materiály, jako například sklo, kov a kámen, které mimo jiné příjemně kontrastují s osvětlením, plasty, nábytkem vysokého lesku a textiliemi.

 

Interiér je jako celek sjednocený, co víc, příjemně navazuje na design exteriéru, kde důležitou roli hraje kamenný obklad.

První podlaží zahrnuje kuchyňský kout, jídelnu a obývací část. Prostory disponují antracitovou velkoformátovou dlažbou, Všechny celky jsou volně průchozí.

 

Kuchyňský kout má jednoduchý kontrastní koncept. Mimo klasických kuchyňských spotřebičů a pracovních ploch nabízí také pult, ke kterému náleží dvě barové židle. Na kuchyň navazující jídelna disponuje tmavým robustním stolem, který doplňují bílé židle s kovovou podnoží.

Obývací část zahrnuje bílou pohovku s přidruženým konferenčním stolkem podobného designu, jako je stůl v části jídelní. Dominantou místnosti je zejména krb, který je zabudovaný v panelu s kamenným obkladem

Po vstupu do patra nás přivítá velká knihovna. Celé patro je provázeno podlahou z vinylu s metalickým efektem. 


V podobných odstínech se pohybujeme také v dětském pokoji. Moc nudné, říkáte si? Ba naopak! Celý pokoj je dekorován nenásilným světlým vzorováním na ocelově šedém podkladu, kde se plochy střídají s bledě žlutou.



Celé bydlení je ve výsledku mimořádným designérským počinem, který i přes svou jednotnost a umírněnost vždy něčím překvapí. Ať už se jedná o poutavý obklad, přes působivě řešené police, nebo třeba o zajímavou dekoraci v podobě skupinky malých zarámovaných fotek.