Moderní architektura v historickém centru Luccy

Magdaléna Nečasová
22. Září 2015

Okouzlení a poezie. Tahle dvě slova dokonale vystihují charakter celého obydlí - odkaz k nejnovějším technologiím v poetickém kontextu historického centra města Lucca. Moderní bydlení v podobě zbrusu nové rezidence se nachází v srdci jedné z italských nejvíce fascinujících středověkých center. Toskánsko je v blízkosti Versilijského moře známo pohádkovým prostředím, které dokáže okouzlit v každém ročním období. Pro ty, kteří si libují v luxusních dovolených, je pobyt ve městě Lucca jedním z nejemotivnějších zážitků.

Prostory celého sídla zaujímají rozlohu neskutečných 120 metrů čtverečních. Interiér je rozdělen na obývací prostor, dvě dvoulůžkové ložnice, dvě koupelny a prostory obrovské terasy, která umožňuje nepopsatelný výhled na celé město. 360 ° pohled na okolí městských hradeb města Luccy a okolní široký pruh zeleně.

Interiéroví designéřii Marco Vincenzi a Andrea Caturegli z uměleckého studia STUDIÒVO zvolili do bydlení klasický a elegantní nábytek, který výborně zapadá do kontextu historického centra města. Generálním dodavatelem pro tento projekt je Amerigo Giannoni, z Officine 3076. 
Autoři vybavení investovali velkou sumu do osvětlení - jako do ústředního prvku interiéru a každý další výrobek utváří celkový vzhled a charakter ozdobného, ale především funkčního bydlení. 

 

Osvětlení komplexu je zařízeno velmi zajímavým způsobem. Světlo je modulováno díky velkému množství světelných jednotek, což umožňuje měnit osvětlení během dne v závislosti na hodině i místnosti. 

Ještě větší pozornost strhává skutečnost, že veškerý nábytek i vše v bytě bylo navrženo na míru designovým studiem. Stejně tak i velkolepá kuchyně představuje mistrovské dílo truhlářských prací řemeslníků od studia Officine 3076. V kuchyni se nachází velmi výkonné profesionální přístroje.

Terasa, ojedinělá ve svém žánru, nabízí zajímavý pohled na Luccské městské hradby a je uzpůsobena pro celkovou relaxaci s teakovým soláriem a výřivkou.