Moderní a elegantní byt, který vás bude bavit!

Natálie Vopařilová
19. Červen 2016

Byt laděný do černé a bílé barvy nemusí být nuda! Nevěříte? Nechte se vyvést z omylu. O opaku vás přesvědčí moderní bydlení v Praze v ulici Františka Křižíka. Rekonstruovaný byt je elegantním i hravým útočištěm, které bude bavit malé i velké. Projekt spadá do portfolia interiérového studia SMLXL.

 

Jak už bylo řečeno, byt je situován do černé a bílé barvy. Kontrastní kombinace je v interiérovém designu oblíbená díky své neutrálnosti a díky schopnosti propůjčit interiéru elegantní vzhled. V mnohých případech ale slouží jako šablona pro další výraznější interiérové prvky, jelikož si sama nevystačí. To však není případ realizace, která je námětem dnešního článku. V tomto interiéru jsou právě variace černé a bílé to, co dělá interiér poutavým!

 

Jak? Není v tom nic složitého. Architekti zkrátka využívají (ne)barevného konceptu nejen jako podkladu, ale aplikují ho do interiéru i v nápaditých a neotřelých formách.

 

První formou, která stojí za pozornost jsou bílé zdi hojně pojednány čenými motivy vtipného charakteru. Díky převažující bílé zůstává zachována vzdušnost interiéru, díky motivům ale pokoj nepůsobí prázdně a stěny nejsou strohé a nudné. Obrázky se díky barvám korespondujícím s celým interiérem stávají jeho přímou součástí.

 

S negativní variantou vůči té první, tedy tou, kdy je podkladovou barvou černá, se setkáváme v oblasti jídelny a sociálního zařízení. Stěny, ale i dveře v těchto místech pokrývá černá tabulová barva. Díky této schopnosti se byt stává také esteticky interaktivním. Tabulová barva totiž umožňuje tvorbu vlastních kreseb a poznámek (nejen) bílou křídou. Osobitý rukopis každého tvůrce propůjčí interiéru vždy jiný a nenapodobitelný vzhled, který lze opakovaně měnit.

 

Byt je vybaven nábytkem v moderním stylu opět v šerné nabo bílé barvě, popřípadě v kompromisní šedé. Vyjímečně je použito také dřevo, kdy nábytek charakterem odpovídá dřevěné podlaze. Zajímavě je tak vyřešen například pracovní kout v ložnici.

 

Zapomenout nesmíme ani na efektně zařízené osvětlení, s přiznanou, výrazně růžovou kabeláží.