Moderně a vesele

Natálie Vopařilová
10. Leden 2017

Moderní design - slovní spojení, které v praxi nabývá mnoho podob. Naneštěstí mnozí z nás mají pod tímto pojmem zařazenou představu o strohém, a nebarevném interiéru, který je neosobitý, mnohdy až nepřívětivý a nepřátelský. Realizace, kterou si budete moci v tomto článku zblízka prohlédnout je důkazem toho, že moderní interiér lze pojmout velmi hravě, zábavně a vesele. Rekonstrukci bytu v Libni má ve svém portfoliu zařazeno studio Vaida Kraus.

Hlavní prostor bytu je rozdělen do tří částí. První, se kterou se seznámíme je část obývací. Prostor je od zbytku místnosti oddělen panelem, jakousi neúplnou stěnou. Srdcem nejen obýváku, ale bydlení jako celku je dozajista výrazná pohovka. Užití netradiční žluté barvy dodává interiéru nezaměnitelný charakter, nabíjí ho pozitivní energií a vytváří perfektní první dojem.

 

Kromě prostorné a nápadité pohovky se v obývacím pokoji setkáme s řadou dalšího nábytku, kde stojí za povšimnutí zejména jeho celková kompozice. Chytré využití prostoru za sedačkou dokazuje pouhý fakt, že se do něj bez problémů vlezl i menší pracovní kout a vysoká knihovna. Naproti sedačce se pak už logicky činí TV stěna.

Dalším celkem je jídelna potažmo navázaná na kuchyňský kout. Součástí prostoru je také nemalý ostrůvek, jehož čelo tvoří barový pultík, ke kterému jsou následně přidruženy dvě barové židle.


Jídelna disponuje stolem, u kterého se pohodlně nají čtyři lidé. Pro každého strávníka je připravena pohodlná židle s černým potahem, které se tak stávají vzhledem k okolním dominujícím světlým barvám kontrastním prvkem. Stejný princip kontrastu byl použit také v případě ostrůvku, kdy převládající bílou decentně narušují černé pruhy, které jsou zakončeny černou pracovní deskou.

Koupelna se pak nese v harmoničtějším stylu. Decentní obklad nenechává místnost strohou a bez výrazu. Klidnou scénu velmi jemně oživují zelené doplňky - od rostlin až po mýdlo. Chytré využití průhledného skla pro zástěnu sprchového koutu prostor opticky nezmenšuje a dodává mu jakousi čistotu a volnost.

Ložnice prakticky pokračuje ve šlépějích koupelny. Klidný pokoj v béžových barvách zvýrazňují nápadité doplňky v limetkově zelené barvě.Velmi elegantně působí způsob uchycení nočních lampiček na tmavé liště, jejíž materiál i barva koresponduje s postelí.