Minimalistická velikonoční výzdoba

Natálie Vopařilová
23. Březen 2016

Velikonoce v dnešních dobách již nejsou vnímány výhradně jako křesťanská záležitost. Mnohem více se tedy setkáváme s pojetím Velikonoc jako s dobou, ve které vítáme jaro. Velikonoční výzdoba nezahrnuje kříže a svaté obrázky, naopak zejména světské náměty. Těmi mohou být slepičky, kohoutci a kuřátka, také králíci a ostatně jakákoliv jiná zvířátka, jež si s Velikonocemi spojujeme. Ty se situují do všelijakých zápichů, jako motivy na hrnečky, velmi oblíbené jsou také keramické dekorace.

 

Dalšími typickými prvky, které tvoří výzdobu nejednoho interiéru v období velikonočních svátků je vrbové (popřípadě jakékoliv jiné) proutí, ze kterého lze vytvořit spoustu kreativních předmětů, počínaje pomlázkou, konče věnci a košíky. O dekorování vajíček a malování kraslic ani nemluvě. Tradice této charakteristická velikonoční záležitost je v hojné míře zachovávána dodnes.

 

Ne vždy se však podaří tradiční pojetí velikonočních dekorací vhodně umístit do interiéru. Zejména pak v moderním až minimalistickém designu narážíme na problém.  Jak se tedy připravit na nadcházející období jara a nenarušit tak harmonii stávajícího interiéru? S řešením přichází firma FUGU!

 

FUGU ve svém e-shopu nabízí velikonoční samolepky (nejen) na zeď. Nalepit jdou mimo jiné například na dveře i okna, na dózy a boxy, na sešity, zkrátka téměř všude, kam si zamanete. Graficky zdařilé samolepky hrají v pestré škále barev, důležitá je především žlutá, tyrkysová, v neposlední řadě také svěží jarní zelená. Samolepky jsou navíc velmi tenké a hmotný rozdíl mezi samolepkou a stěnou je opravdu nepatrný. Díky tomu budou samolepky vypadat jako do detailu vyvedené malby. Motivem nálepek jsou slepice, kuřátka a ptáčci, vajíčka a králíci. Kolekce je obohacena i o další motivy, kterými mohou být srdíčka, lístky nebo motýlci. Jednotlivé sety jsou nabízeny zpravidla v různých velikostech. Po skončení sezóny lze samolepku jednoduše sloupnout, aniž by poškodila povrch pod ní.

 

Takovou minimalistickou velikonoční výzdobu dozajista uvítá nejeden majitel moderního interiéru. Veselé nálepky v nekomplikovaném a hravém designu budou bavit děti i dospělé. Jaro je zkrátka nutné přivítat, když ne keramickou výzdobou a proutěnými věnci, tak například právě samolepkami, které dokážou tradiční velikonoční výrodu plnohodnotně zastoupit!