Mimozemské bydlení hýřící barvami

Anna Dlouha
15. Listopad 2018

Každá rodina, a zejména pak ta početnější, potřebuje takové bydlení, které i většímu počtu obyvatel sdílejících jednu domácnost zajistí dostatek soukromí a domácí pohody. Obdobné bydlení hledala i šestičlenná rodina, které jej našla v prostorném domě v pražských Kunraticích. Dvoupatrový dům disponuje velkým množstvím místností, tedy přesně tím, co rodina potřebovala. Realizace kompletního interiérového návrhu pochází z dílny interiery-krejcar. Pojďme se nyní podívat, co si pan Krejcar pro rodinu vymyslel.


Při pohledu na obývací pokoj, kuchyň a jídelnu si nelze nevšimnout, že se v místnostech objevují netradiční prvky.  Z hlediska barev jsou všechny tři místnosti sjednoceny – dominantním tónem je zde panensky bílá v kombinaci s šedou. Barevné duo ozvláštňuje rudá, jež se otiskla do nábytku i do doplňků. V kuchyni se do rudého trikotu oblékla horní skříňka a celý "panel" s vestavěnými spotřebiči, v obývacím pokoji se rudé prvky objevují na skříňkách, květináči a koberci pod konferenčním stolkem. Nejméně se vášnivý tón otiskl do jídelny, kde jej najdeme skutečně pouze na doplňcích – konev, váza, detail na roletě a obrazy.

Kromě toho, že místnosti zaujmou barvou, není v nich nouze ani o zajímavé bytové prvky. Konferenční stolek opatřený o výklopná dvířka poslouží dobře k odkládání věcí vně i uvnitř. Zajímavým tahem byla také volba „vajíčkových“ křesílek na železných barových nožkách. Všechny tři místnosti propojuje volba atypických lustrů, jež svým vzezřením připomínají mimozemskou civilizaci.

V kuchyňském prostoru pak stojí za zmínku volba matných skříňkových dvířek a „krabičkové“ varianty elektrických zásuvek. Zatímco v běžném bydlení se setkáváme se zásuvkami zabudovanými do zdi, v tomto případě se zásuvky umístily do krabičky, kterou je možné uzavřít, a navíc také posunovat po kolejničce ve zdi. Ve stejné kolejničce je také umístěn věšák na naběračky, odkládací polička a dávkovač na čisticí prostředek.

Spodní patro bylo většinově vyhrazeno společenským prostorám, horní pak soukromým. V patře, do kterého se dostaneme po skleněných schodech, se nachází pět pokojů. Barevnou propojenost, jako v případě prvního patra, nečekejte, každá z místností je totiž barevně odlišena.

 

Dětské pokoje pro nejmenší členy domácnosti jsou skutečnou oázou barev – vzorované tapety, pestrobarevné kusy nábytku a plyšová zvířátka, kam se jen podíváte. V dalších dvou pokojích se pestrobarevnost stáhla na méně bláznivé  – žlutobílá a zelenobílá - kombinace. Vybavení pokojů je směřováno hlavně na funkčnost  - velká postel, psací stůl, kvalitní židle a dostatek úložných prostorů.