Menší koupelna může být útulná a moderní

Martina Pecinová
24. Únor 2015

Říká se, že koupelna je jedno z nejdůležitejších míst ve Vašem domě nebo v bytě. Něco pravdy na tom bude - vždyť ráno strávíme před zrcadlem několik minut úpravou zevnějšku, večer si dopřáváme relaxační koupel při svíčkách, a nebo si dáme jen rychlou spršku na probrání. Ale většinou je pro koupenu (popř. i záchod) vyhrazen jen malý prostor, ale jak se stím vypořádat, aby i tak koupelna vypadala moderně a prostorně?

Důležíté je si rozmyslet, co všechno chcete mít v koupelně za nábytek a zda preferujete vanu nebo sprchu. Poté je místě vše promyslet a naplánovat tak, aby se všechny tyto věci do koupelny vešly a rozmístění Vám vyhovovalo. Určitě je třeba toto všechno konzultovat s partnerem či s dalšími nájemníky bytu/domu.

Další, co byste měli zvážit je určitě barevné a stylové sladění nábytku v koupelně. Dnes jsou moderní živé a veselé barvy (červená, modrá, zelená, oranžová) v kombinaci s bílou, šedou nebo černou barvou. Ale jistě se najdou i tací, kteří preferují klasické vybavení v černo-bílé kombinaci barev.

Je jen na Vás, zda si nábytek a vybavení koupelny koupíte najednou tzv. "v sadě" nebo jednotlivě podle Vašeho uvážení. Pokud si vše koupíte najednou, určitě je to finančně výhodnější. Ale na druhou stranu, pokud si chcete koupenu zařídit po svém, je lepší si nábytek a vybavení kupovat jednotlivě dle Vašich požadavků. Nicméně dbejte na to, aby Vám vše ladilo jak stylově, tak barevně.