Mapy jako doplňek do jakéhokoliv pokoje

Natálie Vopařilová
17. Srpen 2015

Mnozí z nás už takzvaně "přesedlali" z klasických map na GPS navigace. Kouzlo map ale nikdy nevyprchá. Zvažte tedy, zda mapu nepoužijete jako interiérový doplněk předtím, než ji vyhodíte do kontejneru na papír.

 

Jako inspirace vám snad poslouží dnešní článek, kdy bych vám ráda ukázala, jaké mapy se do jakých interiérů hodí a dala typy, jak mapy můžete zpracovat jako působivý doplněk do domácnosti.

Historické mapy. Skvělý doplněk do obýváků, ložnic a kuchyní. Tyto mapy jsou rozhodně působivým doplňkem a osloví nejednoho hosta.

 

Pokud máte mapu jako plakát, použijte clip-rám. Nebo zvolte efektnější variantu- rám, který bude ladit s místností. Někde je lepší vřezávaný dřevěný, někde spíš tenký zlatý. Výběr je na vás.

 

Nejlépe ale působí, když zainvestujete do tapety s potiskem mapy. Vytvoříte tak dominantní část celého pokoje.

Mapy nemusí být doplňkem pouze do obýváků, ložnic a chodeb, skvěle se hodí i do dětských pokojů. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že to nejen skvěle vypadá, ale zároveň je taková mapa podmětem pro děti k učení se.

Do dětských pokojů a moderních bytů  se budou hodit především barevné a moderní mapy. Můžeme použít samolepky na zeď nebo mapu, kterou zavěsíme. Zavěšení mapy má velký vliv na výsledný efekt doplňku. Tento typ mapy vsaďte do jednoduchého stříbrného rámu. Opět nic nezkazíte ani clip-rámem. Clip-rám je jinak řečeno pouze sklo.

 

Elegantním řešením je také vsazení mapy do lišt a zavěšení za provázek. Při takovém způsobu je takřka nemožné, aby mapa spadla. A kdyby náhodou ano, nemůže se nikomu nic stát (a to ani mapě), jelikož není použité žádné sklo.

Skvěle se dají využít i staré automapy, nebo mapy turistické. A to velmi kreativním způsobem. Můžete z nich vystříhat třeba pouze trasy na místa, která jste navštívili a ze všeho udělat jednu koláž, kterou zasklíte.

 

Pěkně bude vypadat určitě i kombinace map a fotek z vašich výletů. Fantazii se meze nekladou! Koláže z automap budou rozhodně působivým doplňkem do vaší kanceláře.