Malý útulný kvádr dostal do vínku hokejové hřiště na terase

Anna Dlouha
4. Listopad 2016

Přestože se ostravská čtvrť díky svému názvu – Stará Bělá – zařadila mezi čtvrťové „seniory“, nabízí na svých pozemcích domky radost pohledět. Jedním z novějších domečků, který v této čtvrti vyrostl, je ten navržený a následně zrealizovaný panem Ing. arch. Radimem Václavíkem z architektonického studia atos6.cz.


Rodinný dům byl navržen jako dvoupatrová stavba jednoduchého tvaru o obdélníkovém půdorysu 7,15 x 10, 4 m.  Vlastní objekt byl rozčleněn dle tradičního schématu, tedy soukromé prostory v horním patře, společenské v přízemí.

Přízemí propojuje obývací pokoj, jídelnu a kuchyň. Prostory byly sjednoceny za pomocí podlahové krytiny v šedém tónu. Jediným předělem v rámci společenské místnosti je zídka mezi jídelnou a kuchyní. Její stavba byla podpořena estetickým i funkčním hlediskem.

Díky zbudované přepážce mohl pan architekt rozšířit kuchyňskou linku právě i na nově vzniklou stěnu. Kuchyňská linka tak dostala do vínku o několik poliček, skříněk a pracovních ploch více. Tento fakt ocení zejména domácí šéfkuchař. 


Tolik oblíbené propojení interiéru s exteriérem nebylo opomenuto ani při navrhování tohoto domku - stalo se tak díky velkoformátovému zasklení.

Na kuchyňské prostory navazuje sklad. Ten je prostorný nejen zevnitř, ale také z venku. 

Realizace venkovní terasy se zavděčí milovníkům netradičních řešení. Zatímco jedna její část plní tradiční relaxační funkci, druhá je naprosto originálním využitím těchto prostor - funguje totiž jako hokejové hřiště. Branky byly ukotveny do betonového základu.