Malý panelákový byt zářící svěžestí

Pavla Kubu
27. Březen 2017

Dnes bychom vás rádi pozvali na návštěvu dvou malých panelákových bytů se shodnou dispozicí. Nacházejí se v revitalizovaném panelovém domě s pečovatelskou službou v Praze. Oba dva prošly v nedávně době kompletní rekonstrukcí pod taktovkou designérky Markéty Fleischnerové. Pojd´te se s námi podívat, jak se proměna vydařila.


Autor: Markéta Fleischnerová

Lokalita: Praha, ČR


Interiér obou bytů se nese ve jménu svěžesti a světlých barev. Vzhledem k tomu, že se jedná o dispozičně malé byty, snažila se architektka maximálně využít každý centimetr volného místa. To se jí podařilo díky množství úložných prostorů, které se povedlo šikovně zakomponovat do interéru. Vestavěné skříně sahají až ke stropu a úložné skříňky dokonce kryjí radiátory i trubky stupaček.

 

Také prostor kuchyně je využit na maximum. Díky kuchyňskému nábytku vyrobeného na míru se sem povedlo umístit vše potřebné - vestavnou chladničku s mrazákem, pečící i mikrovlnnou troubu, myčku a varnou desku s komínovou digestoří. Jako materiál pro výrobu kuchyně bylo zvoleno bílé lamino, které se velice dobře udržuje a výborně se doplňuje s kuchyňskou deskou v dekoru dřeva.

 

Koupelny jsou řešeny barevně velice podobně, ale v něčem se přece jenom odlišují. V jedné se nachází sprchový kout a ve druhé našla svoje místo akrylátová vana. K oběma bytům náleží také prosklená lodžie, která v podstatě zvětšuje prostor bytu o jednu místnost. Slouží k příjemnému odpočinku a dokonce se sem vešla další úložná skříň.

 

V obou bytech je položena světlá vinylová podlaha v dnes tolik žádaném dekoru dřeva, která je velmi odolná i snadná na údržbu. Osobitý výraz prostoru propůjčují elegantní tapety - v jednom bytě růžové a v druhém ve světle béžovém odstínu. Květiny ve vázách, bylinky v květináčích a drobné dekorace zde dotvářejí příjemnou a vlídnou atmosféru skutečného domova.