Malý dům oslňuje fascinující kombinací materiálů a textur

Pavla Kubu
19. Květen 2018

Půvabný domek v sobě odvážně kombinuje různé styly, barevné tóny, materiály a textury. Na ploše cca 200 metrů čtverečních zde najdeme různorodé architektonické inspirace, které architekti propojili v jeden harmonický celek. Dům byl navržen architektonickým studiem Kvartal Studio Group.

Na první pohled vás jistě upoutá zajímavě řešené schodiště, které vede do soukromých prostor v prvním patře. Je částečně uzavřené a tím se odlišuje od současného trendu maximálně otevřených schodišť.

V interiéru najdeme spoustu originálních detailů - skvělým příkladem je světlo skládající se ze sta žárovek, které se nachází v hale, nebo velká tabule na zdi nad jídelním stolem.

Každá část interiéru je unikátní a má svoji vlastní podmanivou atmosféru. To vše dohromady vytváří pocit, jako by jste cestovali po různých místech, ale pod jednou jedinou střechou. Přesto je celkový pocit z interiéru příjemný a harmonický.

Obývací pokoj je plný teplých odstínů, které zde navozují pocit útulnosti a domácí pohody. Tento dojem ještě podtrhuje dřevem obložená stěna a koberec na podlaze.

Dětský pokoj je naopak plný veselých a živých barev, které příjemně vyvažuje jednoduchý bílý nábytek a doplňky z obchodního domu Ikea.