Malý domek inspirovaný svou minulostí

Dominika Tesárková
2. Březen 2018

Na vrcholku členitého severního pobřeží Ibizy se nachází tato okouzlující "casita". Na projektu pracovalo architektonické studio Standard Studio. Stavba původně sloužící jako sklad a stáj se nyní přeměnila v moderní dům snů.  Kdokoliv má šanci zde strávit pár dnů a případně si zakoupit jakýkoliv z předmětů a nábytku, který se v domě nachází.



Ubytování slouží také, jako showroom různých designových firem s nábytkem a dekorací. Tento skvělý nápad je ideálním spojením příjemného pobytu, možnosti si vyzkoušet produkty na vlastní kůži a určité formy prezentace firem.

Z důvodu zachování charakteru původní stavby byly na rekonstrukci použity jen jednoduché, přírodní materiály. Zachovány zde zůstaly dřevěné nosníky a akcent surové kamenné zdi v kuchyni a koupelně.

Architekti využili jen materiélů, které byly použity i na okolní domy na ostrově. Objevuje se zde především beton a křídově bílé omítané kamenné zdi.

Po mnoho let byla stavba nevyužívaná a ve velmi špatném stavu. Z toho důvodu se při rekonstrukci daly využít jen původní zdi a části střechy. Elektřina, přívod vody a odpad musely být nově zavedeny, aby stavba mohla sloužit k obývání.

Nábytek byl záměrně zvolen z přírodních materiálů a zároveň byly vybrány i designové moderní kousky.

Výsledkem návrhu je fantastická moderní residence, kde kontrast hraje důležitou roli. V každém koutě interiéru se odehrává souboj starého a nového, elegantního a rustikálního nebo tmavého a světlého.

Díky nádhernému výhledu z hor, střešní terase uzpůsobené pro cvičení jógy a přítomnosti ovocných stromů a zeleninové zahrádky je toto místo opravdovým rájem na zemi. Zde se člověk ocitá v jiném světě, může relaxovat a uvolnit se.