Malý, ale šik - takový je byt na Spruce Street

Luci Bečková
25. Květen 2018

        Casey DeBois se rychle stala jednou z nejvyhledávanějších mladých interiérových designérek v New Yorku. Díky svému "náročnému oku" a citu pro současný styl, specializuje se Casey na transformaci sofistikovaných chutí do praktických a moderních designů. Její nadčasová citlivost a přizpůsobivost ji přilákaly širokou klientelu. Casey navrhovala inovativní kancelářské prostory pro začínající společnosti jako třeba Bark Box, Blue Apron, LearnVest nebo Citibike. V případě rezidenčních prostor můžeme začít u domů předválečných boháčů, pokračovat přes moderní apartmány v Miami až po venkovská sídla a plážové domky v jižní Kalifornii.

 

        Hnacím zdrojem kreativity je pro Casey cestování. Inspiraci čerpá z barev, textur a materiálů, se kterými se setkává po celém světě. Ráda hledá způsoby, jakými začlenit tuto inspiraci do své práce, zapojujíc svou vlastní originalitu, představivost a snahu přivést klientovo přání k životu.

            "Miluju, když má každý pokoj svou vlastní osobnost a zároveň splňuje svůj účel," říká Casey. 

 

        Barvy se drží v neutrálních odstínech. Především v hlavní místnosti nejsou nijak výrazné. První, co uvidíte, když vejdete dovnitř, je tedy krásný výhled nejen na Brooklyn. Jídelní kout je umístěn naproti oknům. Opět pro zdůraznění výhledu, rozhodla se designérka pro kulatý sklěnený stůl a minimalistické moderní židle. Už chybí jen romantické polštáře. Posledním přidaným doplňkem byl lustr, vyrobený ze zlatě malované skleněné koule.

 

 

        Casey vždy hledá unikátní kousky. Konferenční stolek je v podstatě antický kurf, kterému byl dán nový život. "S manželem hodně cestujeme a líbí se nám, že ten kufr má svou historii a vlastní příběh. Je také funkční - slouží totiž jako malé uložiště."

 

 

        Obývací pokoj vyloženě volá po něčem měkkém a útulném. Je to místnost zábavy, ale zároveň musí vypadat dobře, být příjemná a funkční. Přátelé majitelů bytu mají děti a pejsky - ostražitost byla tedy nutností. Samozřejmě každý chce, aby věci vypadaly tak trochu nedbale elegantně, ale zároveň nesmí být nebezpečné pro život.

 

 

        Casey radí: "Můžete vzít jakýkoliv levný kousek a přetvořit jej na něco opravdu unikátního přidáním osobního doteku. Kdysi jsem našla starý barový vozík a neustále hledám nové i staré kousky do naší sbírky antického barového vybavení a skleniček. Dobře zásobený barový vozík je nutností pro každé dobré společenské setkání."

 

 

        Ložnice má v tomto bytě vzbuzovat čistotu, vzdušnost a světlo - jako byste byli v mracích. Bílé ložní prádlo tedy doplňuje šedé čelo postele. 

 

        V kanceláři tráví majitelé hodně času. Důležité je tedy pohodlí, které přispívá k tvůrčímu myšlení. Toto místo je však zároveň hravé. Hemží pestrými barvami a "divnými" kousky. Originalita hraje v tomto bytě prim.