Malá kuchyňka ve stylu Provence

Natálie Vopařilová
17. Srpen 2018

Důkazem, že i malý prostor může být maximálně využitelný a navíc malebný  je realizace kuchyně v rodinném domě pro sběratele starožitností. Rekonstrukce nevyhovujících prostor menší kuchyňky interiérovou designérkou Veronikou Kostovou vdechla místnosti nový život. Neveliká kuchyně se nyní může pochlubit pohodlím po všech směrech, navíc ve stylovém provence kabátku. Nechte se inspirovat!

  

Při návrhu kuchyně bylo klíčové vycházet z ostatního interiéru domu, přímo pak z interiéru obývacího pokoje, na který kuchyň přímo navazuje. Požadavkem pana majitele bylo také to, aby bylo posezení v kuchyni zařízeno tak, aby si v ní mohl po dobrém obědě také odpočinout. 

Prvním krokem byla vzhledem k původním nevhodným dispozicím hrubá rekonstrukce kuchyně. Nutné bylo přemístit vchodové dveře do komory. Tím bylo dosaženo většího prostoru pro kuchyňskou linku ve tvaru L a uvolnilo se místo pro jídelní stůl včetně židlí a pohovky. Následovala výměna obkladů, použity byly obklady italské značky Casa Dolce Casa řada Clays, Mosaico Nordic 5×5 cm. Dlažba zůstala původní.

Chloubou interiéru je dozajista kuchyně z robustního dubového masivu. Kuchyně je z vyrobena na zakázku jako jeden kus. Tuto kvalitní práci má na svědomí truhlářství Josefa Váni z Malé Hraštice. Linka ze dvou kusů a vsazeným dřezem je prací společnosti Foit kamenictví.

 

Výrazná kombinace dává interiéru nevšední charakter a osobitost.

Další dominantou kuchyně je lůžko, které slouží jako posezení i jako kanape na odpolední siestu. Matrace na lavici spolu s čalouněnými polštáři byla na zakázku vyrobena čalouníkem. 

Dekorace pochází z různých koutů světa. Jejich nevšednost a originalita se do interiéru otiskla pozitivním způsobem a vytvořila tak útulné doupě plné života a rozmanitosti. Zároveň však prostor nepůsobí jako tmavá komůrka - vzdušnost mu dodává dostatek denního světla, který je zajištěn pomocí dvou poměrně velkých oken. K zahalení oken slouží decentní záclony s květinovým motivem z neutrální látky na římské rolety od firmy Heimtex.