Majestátní vila v Průhonicích u Prahy od Jestico + Whiles

Homepix
13. Leden 2017

Architektonická kancelář Jestico + Whiles operuje v Praze a Londýně, kde svou historii začala psát v roce 1977. V České republice aktuálně slaví 25. výročí, přičemž byla jednou z vůbec prvních zahraničních architektonických společností (a zároveň první z Velké Británie), které začaly působit v porevoluční Praze. Jejím hlavním mottem je vytvářet budovy, které se vyznačují špičkovým designem, stoprocentní funkčností a šetrností k životnímu prostředí. A tento trend chce posouvat neustále kupředu. Projekty Jestico + Whiles můžete vidět po celém světě a řada globálně uznávaných ocenění mluví sama za sebe. To, že společnost působí i v Praze dává naději českým architektům a designérům a mluví jasnou řečí, že v této zemi jsou talentovaní lidé, kteří mají světu co nabídnout.

 

Vila v Průhonicích představuje absolutní vrchol elegance, minimalismu a efektivního spojení prostoru s přírodou. Rodinný dům s užitnou plochou 560 m2 v sobě zahrnuje 5 ložnic a řadí se mezi takzvané "chytré domy". Hudba, světla, ovládání teploty nebo bezpečnost - to vše je centrálně řízené majitelem domu. Celá jižní fasáda je prosklená, aby nebránila přirozenému světlu v jeho cestě do vnitřních prostor. Použitím bezrámového zasklení a velkých posuvných portálů v přízemí bylo zajištěno maximální propojení se zahradou a terasou, která obklopuje dům v celé jeho délce.

 

Dřevo, dřevo a ještě jednou dřevo. Při prohlížení fotek této nádherné vily člověk jistě pochopí, že jednoduchá elegance nikdy nevyjde z módy. Podobně jako nás nikdy neopustí touha být přírodě co nejblíž. Po zhlédnutí celého alba člověka zahřeje u srdce a řekne si, že toto je přesně ta reklama, kterou naše architektura potřebuje.