Luxusní zahrada s výhledem na řeku, která Vás očaruje

Dominika Tesárková
2. Leden 2018

Australské architektonické studio Ritz Exterior design je autorem návrhu zahrady, která představuje krásnou moderní  karjinářskou architekturu a zároveň šetrnou k přírodě. Projekt s úžasným výhledem na řeku Swan v australském městě Perth je příkladem minimalistické zahradní architektury, která harmonicky splývá s architekturou přilehlého domu.

Moderní residence se nachází na samotné hraně útesu řeky a nabízí famózní výhled na místní krajinu.

První, co při vstupu upoutá vaší pozornost je organický, vyřezaný plot. Vzhled plotu byl důmyslně zvolen. Je zde minimalizovaná bariéra mezi ulicí a pozemkem. Celá vstupní brána je z recyklovaného dřeva.

Exteriér je rozdělen do tří různých zón. Je zde přední, vstupní, část zahrady, bazén a terasa s krbem. Celá plocha pozemku je pak rozčleněna na několik teréních stupňů, umožňuje to tak ještě větší otevřenost a vzdušnost.

Dechberoucí výhled je klíčovým prvkem zahrady. Projekt  je navržen tak, aby vám ho nabízel ze všech koutů zahrady. Architekti zde perfektně využili všechen skrytý potenciál místa.

Bazén je od terasy oddělen trávníkem. Návrh je doplněn o nepřímé osvětlení, který umocňuje krásu jednotlivých rostlin a navíc podporuje jejich růst.

Při volbě rostlin byl kladen důraz především na jednoduchou údržbu. Zároveň se muselo myslet na lokalitu zahrady a její ne úplně příznivé klimatické podmínky. Byly zde vysázeny stromy, které vydrží větší nápor větru a mají možnost zde přežít.