Luxusní vila pro dokonalou dovolenou

Luci Bečková
8. Březen 2018

Dokonalá realizace projektu na zakázku vyžaduje špičkový tým.  V tomto případě byli vybráni designéři z TG-Studia, jehož zakladatelem je Thomas Griem. Studoval v Berlíně a Londýně a jeho dvacetiletá praxe zahrnuje projekty v rámci obytných, obchodních i kancelářských prostor v mezinárodních lokalitách - od Hong Kongu až po New York.

 

Jedná se o venkovské sídlo v severní části Ibizy. Pozemek se skládá z 3-pokojového domu, který je obklopen dvěma hektary bujné vegetace. V té se skrývají dvě doplňkové budovy, nabízející plnohodnotné ložnice, vždy s vlastní koupelnou. Klienti koupili stavbu již o několik let dříve a nyní cítili, že jsou potřeba zásadní změny.

 

Kvůli omezení, zakazující případné rozšíření budovy, museli architekti pracovat pouze se stávajícími prostory. Nakonec byla tato situace shledána usnadňující, neboť budova samotná byla velice hezká a zanedbány byly povětšinou vnitřní prostory. Přirozeně se tak úkol stal projektem, zahrnujícím pouze interiérový design.

Hlavní budova se skládá z většího obývacího pokoje, jídelny a kuchyně. Ve stejném patře se nacházejí dvě hlavní ložnice s plně vybavenými koupelnami, pokoj pro hosty a střešní terasa v prvním patře. Samozřejmě nechybí dostatek úložného prostoru.

 

Instalován byl také nový, dřevem vytápěný krb s žulovým podstavcem a černou ocelí v pozadí. Stejný nosný prvek také drží 70 palcový televizor, obklopený audio systémem a ukrývá šikovný úložný prostor.

Původní kuchyně byla zlikvidována a nahrazena nejmodernější kuchyňskou linkou od firmy DOCA a vestavěnými spotřebiči firmy Gagganeu. Pracovní deska z černé žuly, kouřové obkladačky a malované bílé dubové dveře dodávají kuchyni nádech luxusu.

 

Novou funkcni získal také výklenek, který dříve představoval pec na chleba. Ta bývala skryta za přepážkou a využívana jako sklad. Designéři popustili uzdu své fantazii a vytvořili zajímavou dispozici. Za pomoci kruhového střešního okna, čtyř různě tvarovaný oken se žlutým zasklením a nejméně tuctu měkkých polštářků tak vzniklo ideální odpočinkové útočiště. V noci se navíc žlutá záře stává krásným kontrastem ke kamenné fasádě.

Všechny podlahy, skládají se z přírodního kamene, byly zbroušeny a utěsněny, dům byl znovu vymalován a plně vybaven. Jelikož byla pro všechny závěrečné úpravy zachována studená bílá, barva typická pro Ibizu, při výběru barev a textur nábytku bylo důlěžité dosáhnout "cool londýnského dojmu".

Hlavní pokoj se pyšní čtyři metry vysokým stropem a velkými posuvnými skleněnými dveřmi. V létě se tedy díky venkovní terasy prostor dvojnásobně zvětší.

Zahrady mimo jiné nabízejí velký bazén a relaxační dům u bazénu. Toto zákoutí také poskytuje jakousi "párty zónu" s barem, vestavěnou lednicí, grilem a dřevenou pecí na pizzu.

Klienti, stavební investoři z Velké Británie, používají tuto vilu pro rodinné dovolené a soukromě ji pronajímají svým přátelům ve chvílích, kdy ji sami nenavštěvují.

 

Nepřáli si stereotypní vzhled. Chtěli získat zajímavou a rozmanitou atmosféru, místo klidné a přesto jaksi "městské". V jedné z ložnic je cítit marocký vliv, dům Bali byl dovezen přímo z Bali (proto ten název) a představuje úžasnou koupelnu pod širým nebem.

Co myslíte, nezaslouží si takové nebe na zemi častější návštěvnost, než pouze přes období dovolené?