Luxusní interiér plný kontrastů

Dita Pfeferová
10. Březen 2017

Rakouské Alpy jsou oblíbeným místem k rekreaci i k bydlení. Čerstvý horský vzduch má blahodárné účinky, které by bylo jistě nejpříjemnější vstřebávat z terasy nějaké honosné rezidence. Interiér jednoho takového sídla v rakouských alpách realizoval i pražský architektonický ateliér de.fakto. Interiér působí již na první pohled luxusně a velkolepě. Otevřený prostor, ve kterém jsou jednotlivé funkční části široce propojeny, působí vzdušným a svěžím dojmem. Ten je jistě podpořen i volbou barevných odstínů i jednotlivých objektů, v interiéru rozmístěných.

 

Srdcem celého prostoru je bezpochyby rozměrný černý panel, v němž je umístěn krb. Kolem krbu se shlukují jednotlivé užitné části. Obývacímu pokoji dominuje objemná sedací souprava krémové barvy, doplněna roztomilým detailem v podobě polštářků s motivem jelení hlavy, i kontrastní černou stěnou. Matný černý povrch je zde roznásoben do dalších prvků. Použit je například i na atypických židlích, seskupených okolo kulatého jídelního stolu, i okolo velkého stolu, který přiléhá domácímu baru. Jemné bílé kuchyni velí snad jen středový ostrůvek s varnou deskou.

 

Celý interiér je tedy zabarven jen v několika barvách, rozsetých na různých objektech. Tím je velký členěný prostor sjednocen a jakoby stmelen do jednoho fascinujícího velkolepého celku. Leštěné kamenné desky užité místy jako obložení v kombinaci s matnými černými a lesklými bílými povrchy dotvářejí luxusní vzhled celé rezidence.