Luxusní čokoládový vánoční stromek může být skvělým dárkem pod stromeček

Pavla Kubu
3. Prosinec 2016

Alain Ducasse proslul především jako skvělý kuchař, ale součástí jeho umu je i tvorba čokoládových delikates. Nabízí luxusní dárkové kolekce čokolád, a právě ta vánoční patří bezesporu mezi ty nejvýraznější. Opravdovým designovým skvostem je tento čokoládový vánoční stromek, který pro Ducasse navrhl grafický designér Pierr Tachon.

Tento 20 centimetrů vysoký stromek se skládá z šesti čokoládových disků s otvorem uprostřed, které postupně nasadíte na čokoládový kmen. Na jednotlivých podlažích se pak ukrývá sušené ovoce a ořechy, které mají replikovat vzhled vánočních ozdob. Vše je ukryto v krabici s podobou bonboniéry, z níž se po otevření vyklube stylová a chutná stavebnice. Součástí je i pár bílých rukavic, které zabrání rozpouštění čokolády během sestavování stromku a zároveň udrží ruce majitele čisté.

Alain Ducasse vytváří i jednodušší a cenově dostupnější čokolády jako například menší vánoční stromky či čokoládové vločky. Všechny jsou pak nabízeny v mléčné či hořké variantě čokolády. V letošní kolekci se objevil i nádherný adventní kalendář s čokoládovými dobrůtkami a s ilustracemi z dílny Wood Campers.