Luxus jménem Southampton Residence

Inna J. Serba
5. Červenec 2016

V dnešním článku se podíváme na jedno luxusní první bydlení mladé rodiny z dílny studia Content Architecture. Nedávno přistěhovaní do Houstonu mladí manželé měli představu o cihlovém rodinném domě v podobě moderní interpretace přepychových domů v luxusní čtvrti v okolí, s vysokými stropy a „neviditelnou střechou“.

Architekti stvořili maximálně možný prostorný dům, který s ohledem na omezení z okolí maximálně pečlivě pracuje s vnitřní dispozicí a vnějším tvarem tak, že dům zvenčí přirozeně zapadá do okolí a přitom poskytuje dostatečný přísun světla do všech místností. Dům disponuje čtyřmi ložnicemi, čtyřmi koupelnami, velkorysým obývacím pokojem s výhledem na nádvoří, které je v budoucnu připraveno na umístění bazénu.

Dům je rozdělený do sekcí, které funkčně propojují jednotlivé zóny. Kuchyně plynule navazuje na obývací prostor a také apartmán pro hosty. V patře jsou oddělené dětské ložnice, které působí jako by byly přímo v korunách stromů, otevřená pracovna poskytuje soukromí a zároveň je tak trochu součástí zbytku interiéru.

Dům je zároveň postaven co nejvíc ekonomicky. Byly použity cihlové moduly, které zamezují plýtvání materiálem, dále je v domě hodně skla, umělého kamene nebo dřeva. Pěnová izolace a klimatizační systém diskrétně a efektivně řídí vnitřní klima, zatímco vysoce kvalitní skleněné výplně pomáhají omezit energetické ztráty v návaznosti na velikost oken.

 

Foto  Peter Molick