Loft - luxusní dávka prostoru

Inna J. Serba
27. Leden 2017

Dnes je už běžné, že si byt v novostavbě můžete pořídit v "surovém" stavu, tzv. "shell & core" - bez příček, podlah a rozvodů. Tato varianta je ideální pro případ, kdy si interiér chcete zařídit dokonale podle svých představ. A pokud si k tomu zvolíte toho správného architekta, můžete si být celkem jisti, že váš interiér bude jedinečný. Realizaci následujícího projektu má na svědomí tým architektů OOOOX

 

Hlavní myšlenkou bylo vytvořit otevřený prostor - obývací pokoj s kuchyní a jídelnou uprostřed a na to navazující dvě soukromé části s ložnicí. Výběr materiálu byl jednoduchý - na zdech a podlaze dominuje šedá barva stěrkového betonu v kontrastu přírodních tónů dřevěné kuchyňské linky.

Kuchyni tvoří šedý ostrůvek s nerezovou pracovní deskou, vysoké skříně linky jsou z drásané katrované dubové dýhy. Ze stejného materiálu je také jídelní stůl, kde se kombinuje dub a černý lak.

Jídelní židle jsou černé s přírodním výpletem. Nad jídelním stolem dominuje svítidlo v podobě obráceného květu z polykarbonátu, které vytváří zajímavé světelné efekty. 

Obývací pokoj je zařízen velice jednoduše. Na protější straně kuchyně se nachází obývací "stěna" s audio/video systémem. 

K sezení si můžete vybrat buď křeslo s podnožkou nebo velikou pohodlnou šedou sedací soupravu. Celý prostor zjemňuje lehký světle šedivý závěs. 

Součástí obývacího prostoru je také krb na biolíh umístěný v nice. 

Hlavní ložnice je velice světlá a prostorná. Dominuje zde polstrovaná světle šedá postel. Noční stolky jsou kulaté, zajímavě nasvícené jednoduchým stropním svítidlem.

K ložnici přiléhá také šatna.

V bytě najdeme dvě koupelny. Ta hlavní je opět velice vzdušná. Zde dominuje volně stojící vana z litého mramoru. Umyvadla mají stejný tvar jako vana a stojí na desce. 

V koupelně se nachází i sprchový kout, oddělený tmavým kouřovým sklem a s jinou barevností. 

Na okně opět najdeme lehký závěs. který umocňuje pocit luxusu. 

Vedle vany jsou svěšena svítidla v nepravidelném tvaru kapky z tlustého skla. 

Hned vedle obývacího pokoje se nachází menší televizní kout, který může sloužit jako hostinský pokoj. 

Za ním se nachází pracovna s výhledem do zeleně.

Druhá koupelna je také v minimalistickém provedení.

V celém bytě najdeme také originální doplňky LOOOOX, zejména polštáře, plédy nebo betonové vysoké vázy s umělými květy, opět v tónech šedé, bílé a černé.