Kreativní pojetí vánočních dortů

Dominika Tesárková
12. Prosinec 2016

Vánoce jsou vždy ideální, když je můžeme strávit ve společnosti rodiny. Je tradicí, že se peče vánoční dort a vánoční pudink. Tak proč z nich neudělat umělecké dílo k závěru sváteční hostiny? Tradice vánočního dortu pochází ze starého Egypta a Říše Římské, později byl přijat za tradici i v Anglii a rozšířil se po celém světě. Napříč světem může mít mnoho podob a spoustu různých "tajných rodinných" přísad.

 

Pokud tedy pečení patří mezi Vaše hobby a jste milovníkem sladkého, inspirujte se těmito několika dokonalými příklady vánočních dortů.

Dorty můžete vytvořit i velmi originální a nevšední. Dostaňte hosty do kolen svým moderním pojetí zdobení. Nejde vždy jen o recept a pečení. Dort můžete pozvednout pomocí dekorovacích technik, které jen tak někdo nezná.

 

Nezapomínejte však, že v jednoduchosti je krása a ty nejjednodušší kulinářské díla jsou ty nejkrásnější.

Pokud toužíte po nevšední dekoraci a chcete se vymanit ze stereotypu, vytvořte "lesní" dort. Na vrch dezertu můžete například přidat šišky, které budou přestříkané bílou nebo třpytivou barvou. Vytvoříte tak dokonalou zimní scénu.

 

Moderním výrobkům se meze nekladou. Můžete použít i čisté geometrické linie a tvary. Pozměňte tradici a vytvořte si vlastní moderní design bez tradičních vánočních barev.