Kreativní knihovny a úložné prostory

Homepix
22. Listopad 2014

Milujete knihy? A chcete pro ně vytvořit pěkné místo ve Vašem příbytku? Knihy svou barevností pěkně zpříjemňují prostředí. Podívejte se jak jednoduše se dají vytvořit pěkné knihovny přímo ve Vašem domě.

Pokud máte v obýváku holou stěnu, stačí pokud si jednoduše uděláte poličky a pokladete na nich své knihy. Kromě toho, že to trochu oživit pokoj tak využije to prostor, který byl do teď jen jednou holou stěnou.

Knihovna může být použita jako jakási stěna mezi dvěma místnostmi, kromě funkce knihovny jistě potěší nový úložný prostor. Tato volba je dobra i při prosvětlení několik pokojů.

Pro ty, který nebaví stereotypní ukládání knih, máme připraveny takové fantazijní řešení. Knihy jsou ukládané různými směry. Dekoruje to bílou stěnu a vytváří z ní zajímavou část bytu.

V každé domácí pracovně se sejde úložný prostor na dokumenty nebo knihy. Jedním ze způsobů jak ho vytvořit co nejvíce je následující ukázka. Modré zpracování je sladěno ze stolem. Prostor je rozdělen na menší a větší kabinety podle potřeby.

Knihovna, která je stěnou mezi místnosti může být také vsunuta přímo do zdi aniž by byla průhledná, což přináší mnohem více soukromí. Do této knihovny se jednoduše dá zakomponovat například i televize podle toho jak si rozložíte a navrhnete poličky.

V obýváku víte vytvořit pěkné provedení kabinetů kolem televize. Dají se využít jako úložiště pro rodinné fotografie nebo jako knihovna. Na realizacích je samozřejmě vidět i jak se tyto extra police dají použít k dekoraci různými předměty.

Toto zelené zpracování je výjimečné určitým počtem uzavřených částí knihovny. Ty jsou použity jako úložný prostor. Také horní část knihovny se skládá z několika bílých kabinetů.

Dobrým způsobem jak zakomponovat police do stěn je bez viditelného kování. Jde o jednoduchý způsob jak vytvořit knihovnu. V principu, musíte mít v polici díry do kterých se vloží kování, které je již upevněno na stěně.

Čtěte také
Komentáře
Adam Říha
Nikdy by mě nenapadlo vytvořit knihovnu ve tvaru stromu, zajimavé řešení.