Kouzlo nepřímého osvětelní

Natálie Vopařilová
13. Únor 2016

Vzdušný interiér bydlení v Brně v sobě snoubí to nejlepší z interiérového designu vůbec. Důmyslná hra s prostorem, rafinované osvětlení, něco moderního a trochu toho staromódního. Avšak skloubit několik různých typů designu vyžaduje určitou zkušenost a nápaditost, aby bylo celé bydlení jednotné a harmonické a vzájemně se nevyrušovalo.

 

V realizaci studia PradiAteliér si najde svůj oblíbený koutek snad každý.

Charakteristickým znakem této realizace je několika úrovňový strop. Tento fakt využívá schopností a kouzla nepřímého světla a dává celému interiéru nenapodobitelný charakter už v základu. Praktické a designově estetické osvětlení se tak stává prvním krokem k úspěchu.

 

Výhody tohoto prostředku si bylo studio bezesporu vědomo a tak nás tedy podobný typ osvětlení mile překvapí překvapí i v ložnici - tentokrát ne na stropě, ale pod postelí! Veškeré osvětlení je nejen estetické, ale účelné - na tak velký prostor je v interiéru málo denního světla, nepřímé osvětlení ho ale bez větších problémů nahradilo.


V bytě převažují zejména odstíny světlých barev, ve velké míře se setkáváme hlavně s bílou. Díky tomu působí interiér vzdušněji a zřetelněji. Celý design stojí na jedné a té samé světlé podlaze.

Srdcem bydlení je bezesporu prostorná místnost, kam se s přehledem vešel kuchyňský kout, jídelna a obývací část. Osobitějšího rázu je v jinak relativně neutrálním designu docíleno pomocí staromódních hodin zavěšených v jídelní části místnosti.

 

Do kontrastní role se pak dostává konferenční stolek v části obývací, který je naproti starobylým dekoracím ukázkou zřejmého současného designu.

Za pozornost stojí netradičně řešená chodba. Opticky větší ji dělají hojně použitá zrcadla, která mají také tu výhodu, že odrážejí světlo. Skleněné dveře nabízí volný pohled do dalších místností a tím vytváří iluzi dalšího prostoru. Prostor je ozvláštněný výraznou červenou barvou.

Ložnice je zajímavá nejen díky již zmíněnému podsvětlení postele. Se světlem se působivě pracuje i v případě nasvícení obrazů. Každého poctivého čtenáře a milovníka knih by zajisté potěšila velká knihovna, která vesměs zabírá celou jednu stěnu.