Kouzelný domek nabízí maximální komfort na minimální ploše

Pavla Kubu
26. Červenec 2017

Architektka Vina Lustado si postavila vlastní mini domek o rozloze pouhých 13 m2. Je založen na dnes stále oblíbenějším principu jednoduchosti a trvalé udržitelnosti. Ačkoliv je opravdu maličký, nabízí své obyvatelce veškerý potřebný komfort. Vzhledem k tomu, že stojí na přívěsném vozíku, může ho Vina jednoduše přemístit kamkoliv se jí zlíbí. Zveme vás na návštěvu tohoto jedinečného příbytku!

Domek je zvenku obložený dřevem. Interiér osvětlují výklopná střešní okna a zahřívá malý plynový krb. Venku je umístěna malá terasa s posezením. Dvoukřídlé dveře, které se otevírají na terasu, příjemně rozšiřují obytný prostor.

Interiér působí i přes svoji malou velikost vzdušně a pohodlně. Je to i z důvodu dostatečného množství oken. Prostor příjemně zatepluje všudypřítomné dřevo. 

Za vstupními dveřmi se nachází malá kancelář s vestavěným stolem, nad kterým jsou připevněny police na knihy. Hned naproti vchodu byl umístěn pohodlný rozkládací gauč, který funguje jako samostatné lůžko.

V těsné blízkosti gauče se nachází schůdky vedoucí do podkroví, které si majitelka proměnila v útulnou ložnici. Prostor působí velmi otevřeně a vzdušně díky střešnímu oknu i kulatému otvoru nad čelem postele. Pohodlně se zde vyspí dva lidé.

Kuchyňka v domku je možná malá, ale nabízí vše, co majitelka potřebuje k přípravě jídla. Úložných regálů pro talíře a skleničky je zde také dostatek. Plynový sporák rozděluje prostor a zároveň slouží jako zdroj tepla během chladných dnů. Nechybí ani koupelna, která se nachází hned za kuchyní.