Kluci mají modrou, holky mají růžovou

Magdaléna Nečasová
8. Květen 2015

Stěhujete se s dětmi do nového bytu nebo domu? Čekáte přírůstek do rodiny a chystáte se zařizovat pokojíčky? Nebo jen hledáte inspiraci pro přeměnu dětského pokoje
Pokud odpovíte alespoň na jednu z následujícíh otázek ANO, pak čtete ten správný článek!

Hlavním problémem u dětských pokojů bývá nejčastěji nedostatek místa. V tomhle článku Vám představím několik jednoduchých triků, jak efektivně vyřešit prostor a jak zajistit, že bude Vaše dítě svůj pokoj milovat.  

Při zařizování pokoje pro holčičku bezkonkurenčně vyhrává růžová barva. Téměř každá malá princezna touží po růžovém králosvství plném květin a krásných věcí

Jestliže Vaše dcerka z princezen už dávno vyrostla a máte pocit, že růžová není právě ta barva, po které šílí, zvolte nějaký ostín, který je dostatečně elegantní, ale zároveň v sobě skrývá ducha té kdysi malé holčičky.

Bílá barva nábytku je v dnešní době obrovským trendem a není čemu se divit. V kombinaci s bílou působí každý odstín krásně.

Na této fotografii vidíte jedinečný způsob, jak originálně rozdělit prostor pokoje a vytvořit tak dvě samostatná zázemí pro Vaše děti. 

Všichní víme, co za slova se začne objevovat na papíru dítěte, které se právě naučilo psát. Ano, bude to právě jeho jméno. Tak se toho nebojte a vytvořte krásnou dekoraci z písmen. (viz fotografie)

Modrá barva patří klukům. Tahle povedená realizace dětského pokoje je důkazem, že právě skladba nábytku utváří vzhled celého pokoje. 

Dvoupatrové postele nikdy neztratí své kouzlo. Hlavně v případě, kdy se nabízí toto opravdu zajímavé a zároveň praktické řešení prostoru. (viz fotografie)

Na následujících fotografiích uvidíte, jak jednoduše se dá vyřešit problém s nedostatkem místa

Přestože je tento pokoj velmi malý, jeho praktické uspořádání nábytku zajišťuje pokoji potřebné místo.

Užitečnou radou při zařizování malých pokojíčků je držet se světlých odstínů nábytku. Právě světlé barvy zajistí optickou iluzi, že je prostor mnohem větší.

Na této fotografii vidíte další skvělý způsob, jak vyřešit nedostatek místa v pokoji.