Kempujte s vanou. Kdekoliv!

Luci Bečková
26. Únor 2018

        Tato vana přináší čirý luxus a pracuje až překvapivě jednoduše. Dutchtub (v překladu Holandská vana) je dřevem vytápěná venkovní vířivka, kdy je voda ohřívána ohněm. Přirozená cirkulace způsobuje, že chladnější voda z dolní části jde přímo do spirály, kde se ohřeje a pak vytéká na povrchu.

 

        Spirála je vyrobena z nerezové oceli, která je odolná nejen proti povětrnostním podmínkám, ale také proti chemikáliím. Stejný materiál se používá například pro výrobu větrných turbín na moři.

Žádná těžká váha
        Tato vana váží pouze 75 kilogramů - to ji dělá lehce přenosnou. Jednoduše ji zvednete ve dvou lidech, můžete ji upevnit na střechu automobilu nebo dokonce táhnout za kolem či kánoí.

 

           Každá vana je standartně dodána s krytem, "požárním košem", turbo ventilem a wokem. 

 

        Kryt má několik funkcí - udržuje ve vaně teplo již během ohřevu, takže se vyhřeje mnohem rychleji. Kromě toho udržuje vanu čistou, když se zrovna nevyužívá. 

 

        Vanu můžete čistit hadříkem a jemným čistícím prostředkem. Dutchtub je odolná vůči dolím, mýdlům, peroxidu vodíku, popř. malému množství chlóru. Chemicky ošetřená voda v přímé blízkosti ohně však není ideální variantou. Ve své čisté podobě ji totiž můžete znovu využít, třeba k zalévání zahrádky. Výrobce doporučuje vyprázdnění vany a propláchnutí spirály po každém použití.

 

        Koš, ve kterém se zapaluje oheň, je umístěn na cívce a může být jednoduše posouván nahoru či dolů. Touto cestou můžete regulovat teplotu. Pro získání teploty 38°C budete potřebovat zhruba 2 hodiny a 0,07 m³ dřeva. 

         Ventil slouží jako připojení k vaší zahradní hadici. Voda přicházející z hadice je tedy zahřívána v cívce ještě před tím, než se dostane do vany. Tímto způsobem voda ve vaně tedy rychleji dosáhne správné teploty. Wok udržuje teplo ohně v cívce. Kromě toho může být šikovně použit k přípravě pokrmů.

 

 

Každý kousek je originál
       Všechny vany jsou ručně vyrobeny a očíslovány. Každá má svou vlastní jedinečnou "SPZku".


 Odolnost nade vše

        Vana je vyrobena z vysoce kvalitního polyesteru - robustního a dlouhotrvajícího materiálu. Polyester je také odolný vůči povětrnostním podmínkám a vyznačuje se stálostí své barvy. Vanu tedy můžete nechat venku po celý rok, v zimě ovšem bez vody! 

 

 

Maximální komfort
        Dutchtub Original se hodí až pro 4 osoby. Prohlubně ve dvě vany vytvářejí jakési sedadla, které jsou ergonomické a velice pohodlné.

 

        Ohledně bezpečnosti je to s Dutchtub stejné jako s bazénem či grilem. Voda je mokrá a oheň horký - dbejte proto zvýšené opatrnosti, hlavně v přítomnosti dětí! Spirála však nikdy nebude vařící, neboť se sama chladí pomocí přirozené cirkulace vody.

        Kromě oranžové, modré a bílé barvy, můžete také volit tvar své venkovní vany. Dřevěné obložení je také dostupnou a velice elegantní variantou.

                                    Inteligentní konstrukce, robustní a dlouhotrvající materiály

                                              Dutchtub můžete užívat kdykoliv a kdekoliv!