Kdo říká, že se s rodinou nelze vejít do 2+1?

Inna J. Serba
6. Červen 2016

Někdy mají se zařizování a rekonstrukcí designéři a architekti hromady práce. V této proměně to mělo studio Ambience Design už od začátku o něco jednodušší.

 

Byt mladé rodiny s malým chlapečkem byl příjemně zařízený už před první návštěvou designérů. Důvodem, proč se rodina ale rozhodla oslovit profesionály, bylo chybějící plnohodnotné místo pro spaní rodičů. Úkolem se tak stalo sloučení obývacího pokoje spolu s ložnicí tak, aby chlapeček získal svůj vlastní pokoj a rodiče si zároveň mohli dopřát komfortní spánek na plnohodnotném lůžku místo na rozkládacím gauči.

Úkol přesto nebyl nejjednodušší. Mladý pár v malém bytě 2+1 přenechal ložnici synovi, kde má svůj dětský pokoj. Do obýváku se proto musela vměstnat jak denní klidová zóna, tak i večerní odpočinková zóna. Z jedné místnosti tak vzniklo hravé 2 v 1, přes den obývák s pracovnou a večer pohodlná ložnice.

 

Rodina má v oblibě jednoduchý moderní skandinávský design s důrazem na praktičnost.  Hlavním požadavkem zároveň také bylo, že se nic nesmí stěhovat – nábytek ani lůžkoviny.

Během realizace se hodně pracovalo s již stávajícími kousky. Proto se původní rozkládací sedačka nahradila dýhovanou postelí s úložným prostorem a lenoškou vyráběnou na míru. Původní rodinou velmi oblíbené křeslo se dočkalo nového potahu, díky čemuž se celkové barevné schéma prolnulo v odstínu mint.

 

Světlá pastelová barevnost světle šedé, bílé, mátově a světle zelené s trochou růžové podrthuje lásku klientů ke světlým barvám a úžasně ladí se zbytkem bytu. Výsledkem je krásný a pohodlný prostor, který přímo láká k rodinnému pohodovému relaxování.