Karlovarský byt v pánském stylu

Natálie Vopařilová
29. Říjen 2018
Originálně pojatý interiér bytu v pánském stylu pro mladého single muže je dozajista snem nejednoho jeho vrstevníka. Luxusní byt 2+kk v Karlových Varech s terasou nabízí kromě moderního interiérového designu také krásný výhled do přírody, který dotváří celkový dojem z něj. Realizace je součástí portfolia firmy toto studio
 
 
Při realizaci byl kladen důraz na zachování vzdušnosti bytu, vybavení bytu bylo směřováno do minimalistického stylu. Majitel měl v těchto požadavcích jasno, představu měl i o konkrétní barevné variaci, do které by chtěl interiér sladit. Elegantní byt je tak realizován do černobílého konceptu s užitím šedých tónů, následně doplněn o prvky výrazné červené barvy. Těmi jsou například polštářky, židle, nebo výrazná knihovna v obývací části ve tvaru písmene Z, což je začáteční písmeno z křestního jména majitele bytu. 

Kuchyně disponuje bílým lakovaným nábytkem, který byl pro majitele jasnou volbou už od začátku. Zajímavou částí kuchyně je vestavěný bar, který zahrnuje i vinotéku. Bar se může chlubit hned několika vychytávkami, nechybí mu ani rampa pro sklenice na víno. Před barem je pak dostatek místa pro jídelní stůl, u kterého se pohodlně nají až čtyři strávníci. Pro každého je tak připravena pohodlná červená židle s kovovou podnoží.

 

Jinak bílou stěnu při jídelním stolu dekoruje černobílá velkoformátová fotografie. Jídelnu osvětluje netradiční lustr. Na oba celky pak volně navazuje obývací pokoj, jehož dominantou je dvoumístná šedá pohovka s červenými polštářky a televizní stěna, která upoutá pozornost již zmiňovanou knihovnou ve tvaru písmene Z.

Ložnice je kompletně dělaná na zakázku. Disponuje množstvím úložných prostor, které v sobě skýtají bílé skříně. Jednotícím prvkem jsou tenké černé proužky, které se táhnou po celé šířce, místy také svislý proužek mezi vodorovnými vymezuje oblast na nábytku, která je šedá. Čelo postele je efektně osvětleno LED páskami. Bílou stěnu naproti té čelní dekoruje červená nálepka na motiv anglické telefonní budky.