Jen růžová to může být

Zuzana Kysučanová
27. Srpen 2015

Růžová barva je velice magická. Její škála má rozmanitost od jemných tónů s něžným nádechem až po skoro agresivní s moderním reflexním povrchem. Dalo by se říci, že je to takový životabudič prostředí.

 

Nikde není psáno ani dáno, že by nemohla být použita růžová i v jiných místnostech než jsou útulné pokojíčky vašich malých princezniček. Naopak, ve všech místnostech interiéru si najde své uplatnění. Pokud se vám doma nikam nehodí, není to žádný problém. I v exteriéru nalézá své uplatnění. Je tolik možností a pouze jediná barva, i přesto díky této kouzelnici vznikají působivé kontrasty.

 

Hodí se zejména ke světlejším nebo tmavým odstínům, které přímo vyzívají k alespoň decentnímu doplňku s růžovým nádechem. Když to vezmeme kolem a kolem, napadá mě pouze jediná barva, která spolu s růžovou barvou moc neharmonizuje a je jí barva červená (plus i veškeré její zabarvení s nejrůznějšími názvy a přívlastky).

 

A nyní je otázkou, jak to vše souznít. Moc velké kombinování a přílišné přeplňování růžovou barvou nepodtrhuje její um kontrastu, proto je lepší se řídit heslem: „Méně znamená více.“

Že tapety vyšly z módy? Omyl, tapety se vrací do interiérů v nejrůznějších barvách s pestrým výběrem motivů. Ohromující námět tapety s růžovým podkladem v předsíni doslova vyrazí dech každému, kdo k Vám zavítá.

Zde platí, že malé množství udělá spoustu parády. Růžový servis, deka, květiny na stole bohatě rozzáří obývací pokoj ve světlých odstínech.

 

Šedá a růžová. Naprosto bezkonkurenční kombinace dvou barev. Tak jako jing a jang patří k sobě, i tyto dvě spojení spolu dokonale souzní. Na výběr je mnoho kombinací nábytku a doplňků. Je pouze na vás, co si vysníte a zvolíte.

Jedno růžové křeslo a takový kontrast. Šedobílý interiér získává díky jednomu výraznému detailu osobitost a dochází k narušení strohého a chladného dojmu.

Můžeme experimentovat i s trochu větším množstvím růžové. Polštáře, koberec, židle, vše pěkně sladěno do růžových tónů. Stále ale místnost působí decentně.

Ani pracovna nemusí být nudná. Stačí štětec, růžová barva, nepatrně zručnosti a výsledkem je kreativní pracoviště, kde budete rádi trávit svůj čas. Co natřete, je na vás. Pro inspiraci je zde příklad jednoduchého pracovního stolu s růžovým motivem, který vykouzlí úsměv každému.

Křesílko s růžovým polštářkem, závěs s růžovým kvítím a růžová malba vytváří milostný koutek pro dlouhé čtení kousek od postele pro růžové snění.

 

A také kuchyně nemusí zůstat stranou. Růžová malba v pozadí kuchyňské linky nebo růžová skleněná deska s osvětlením mezi skříňkami podtrhnou krásu kuchyňských linek.

Jídelní skleněný stůl a růžové prostírání v kombinaci s bílými židlemi dopřejí všem dobrou náladu během hodování.

Využití růžové skříňky v koupelně, jako designový doplněk k dřevěnému vybavení, je opravdu tah na bránu. Zkuste to.

Pokud si nevíte rady, jak zakomponovat alespoň trochu té růžové, stačí si pořídit pár růžových ručníků nebo osušek. Pánové asi nebudou moc rádi, tak pro ně zakupte šedivé, každý si pak pozná ten svůj.

I takový detail, jako je jeden růžový polštářek, zdůrazní osobitý design židle, pohovky nebo postele. Zároveň může tvořit spojení mezi interiérem a exteriérem. Když si na balkónu, terase či zahradě vysadíte květiny do růžových květináčů, dojde ke splynutí v růžovou linii.

Venkovní kvítí, které růžovou svítí. I exteriér lze hezky projasnit a zároveň i krásně provonět. Navíc, květiny se mohou pěstovat jak venku tak uvnitř. Můžete mít živou dekoraci v odstínu růžové opravdu všude a nikdy vás neomrzí.