Jednoduchý, moderní a stylový. Takový je byt ve stylu Londýna

Romana Nováková
3. Březen 2017

   Night and Day Penthouse byl navržen studiem Daniel Hopwood, sídlícím v Londýně. Společnost byla založena v roce 1993. Studio je multi-disciplinární praxí složenou z interiérových designérů, architektů a krajinářů. Veškerá jejich kreativita je dána na obdiv tímto projektem. Byt měl odrážet nadšení klienta pro čas strávený v Londýně. Proto se tým rozhodl pro jednoduchý a moderní design. 

Jídelna je rafinovaná a elektrická. Na zakázku navržený stůl z regenerovaného dřeva se odráží v leštěném ocelovém stropu. Sada Bertoia bočních židlí je doplněna o starožitná francouzská křesla. 

Křesla vypadají mnohem složitější a detailnější, barvy jsou jasnější. Závěsná svítidla se stala spolu se stropem ústředním bodem. 

Osvětlením definovaný prostor dodává v noci romantickou atmosféru. V průběhu dne zajistí velké prosklené stěny a okna úplně jiný prostor. 

Chodba a vstupní místnost jsou zdobeny tapetou, ta je tvořena opakujícím se vzorem a kontrastem barev. 

Ložnice je uklidňující a útulná. Chlupatý koberec tyrkysové barvy tvoří příjemnou atmosféru. Tapetová stěna tvoří myšlenku obložení stěn dřevem.  

V kuchyni můžeme vidět syrové měděné akcenty. Cementové dlaždice jsou určeny k vytvoření opakujícího se vzoru, čímž vytváří zajímavý vizuální efekt. Elegantní design je doplněn rekultivovanými dřevěnými doplňky.  

Kuchyňský ostrůvek s posezením má velmi tenký horní bar. Kontrast materiálů a povrchových úprav dá kuchyni vyniknout, tomu pomáhá také osvětlení, které zdůrazňuje detaily.  

Obývací pokoj je vybaven velkou pohovkou, od podlahy až ke stropu barevnou paletou, která je temná a odolná. Pokoj nabízí krásný výhled, a to zejména v noci. Světlo je subtilní, vytváří pohodlnou a příjemnou atmosféru.