Jako na obláčku

Laura Kučerová
2. Duben 2018

V dnešní ukázce vás zavedeme tak trochu do jiného světa. O několik stovek metrů výš, přímo do oblak, kde plujete na lehoučkých a nadýchaných „polštářcích“. Protože přesně tak se budete cítit v malém obchůdku s luxusním spodním prádlem – Třinácté komnatě. Tento butik v Popradě na Slovensku vznikl teprve nedávno, kdy byla oslovena Odette Kmeť FedorováOdette Design Studio pro vytvoření návrhu nového interiéru.

 

Z původních kanceláří byla zachována zejména dispozice, jež čítala dvě úzké místnosti, vše ostatní muselo být převlečeno do nového hábitu. Podlahám byl vtisknut vzhled tmavě hnědých, masivních desek, kdežto strop byl pojat jako vystupující trámy v bělostné barvě. V ženském oddělení byly zdi natřeny na jemnou růžovou, v mužské části pak převládá pastelová modř. Z úložného nábytku zcela jasně převažují polootevřené masivní skříně, které byly vyrobeny speciálně pro tento projekt. Šuplíky byly dekorovány romantickými, růžičkovými úchyty, jež korespondují s celkovou poetickou atmosférou.

 

V prostoru volně stojící stoly nesou na svých deskách vintage dekorace v podobě svícnu, rámečků, čajové sady či proutěných košů. Patrové servírovací podnosy tentokrát slouží k netradičnímu použití. Na nich se tyčí ukázka čerstvých novinek prádla, kterého si zaručeně při vstupu všimnete.

 

Teprve až u zadní stěny něžně pojaté prodejny byl umístěn obslužný pultík a v rohu převlékací šatna. Ta byla koncipována jako čtvrtkruhová klícka, jejíž stylizace je patrná ve vrchní části. A možná právě proto je tento dekorativní prvek tak klíčový, neboť v samotném logu Třinácté komnaty je malá klec se zpívajícím slavíkem uvnitř.