Jak zkombinovat tradici a moderní minimalismus ve vánoční výzdobě?

Pavla Kubu
6. Prosinec 2016

K Vánocům neodmyslitelně patří tradiční dekorace jako jsou adventní věnce, vánoční ozdoby a svícny. Pokud ale máte rádi moderní design, můžete letos vánoční výzdobu pojmout trochu odlišně.

 

Designéři z dánské firmy Stelton letos představili kolekci, která zachycuje podstatu tradičních severských Vánoc, ale zároveň ji obohacuje o nové moderní prvky. Představuje klasické skandinávské vánoční předměty v současném pojetí a odhaluje tak jejich nadčasovou krásu, která se hodí snad do každé domácnosti.

Dekorace nadchnou především čistými liniemi i materiálovým provedením. Kartáčovaná mosaz se nádherně doplňuje s tmavě zelenou barvou, která je tradiční a k Vánocům neodmyslitelně patří. Vhodná kombinace těchto vánočních předmětů s přírodními prvky vytvoří ve vaší domácnosti příjemnou a elegantní atmosféru plnou svátečního kouzla.

 

Letošní kolekce zahrnuje tradiční skandinávské dekorační předměty jako jsou ozdoby na vánoční stromeček, půvabné dekorace na sváteční stůl a adventní svícny. Nechybí ani nádherné ubrusy s jemnými vánočními motivy, slavnostní vázy, misky nebo vysoký džbán.

Drobné vánoční ornamenty vycházejí z typicky severských motivů - srdce, anděla a kornoutu. Jsou však nově interpretovány a prezentují moderní a nadčasový vánoční design. Vyrobeny jsou z mosazi nebo bílé keramiky.

Designérské duo Halskov & Dalsgaard vytvořilo nádherné ozdoby ve tvaru srdce, koule a kornoutu. Jsou provedeny v menším i větším rozměru. Lze je zavěsit jako dekoraci do oken nebo je využít na  ozdobení vánočního stromečku.

Adventní svícen je základem každé vánoční výzdoby. Kombinace čistých linií, kartáčované mosazi a jednoduchých bílých svíček představuje skvělou volbu pro minimalisticky laděný vánoční interiér.

Designérka Mikaela Dörfel navrhla pro Stelton tyto stylové, elegantní a tajemné misky, které budou skutečnou ozdobou svátečně prostřeného stolu. Můžete do nich ukrýt různé dobroty, bonbóny nebo mohou posloužit i jako šperkovnice.