Jak vyfotografovat váš dům jako profesionál?

Hedviga Nosáľová
10. Leden 2017

Existuje několik způsobů, jak si vyfotografovat váš dům a právě proto vám přinášíme pár tipů, jak vykouzlit snímky, které vypadají jako vystřižené z magazínu. Jeden z důvodů, proč fotografie chcete, může být rekonstrukce vašeho domu a není nic lepšího, než si vyfotografovat snímky před rekonstrukcí a po rekonstrukci, abyste se po vaší náročné práci mohli kochat změnou a svými úžasnými schopnostmi


 Takové fotografie (před a po rekonstrukci) můžete zaslat i do HOMEPIX magazínu - inspirovat a motivovat tak více lidí, Někteří se totiž velké rekonstrukce bojí, ale po zhlédnutí fotografií před a po se v nich rozhoří plamínek odvahy. Nebojte se a podělte se s námi! :-)

 

Abyste vyfotografovali úžasné snímky, nepotřebujete předražený fotoaparát. Dnešní mobilní telefony jsou již natolik vyspělé, že s nimi dokážete střihnout kvalitní snímky a jejich texturu poupravit v nějakém obrázkovém editoru. 

V první a v nejdůležitější řadě si ukliďte. Pokud chcete své snímky použít například pro realitní kanceláře, na prodej domu nebo bytu, chcete ukázat to nejlepší. Vše musí být hezky vyleštěno, vyluxováno a uklizeno. Vždy to vrhá mnohem lepší světlo!

Dávejte si bedlivý pozor na rozmazané fotografie.  Aby vaše snímky měly svou hodnotu a abyste mohli porovnat fotky předtím a potom, je třeba dobré zaostření. 

 

Pokud fotíte s mobilním telefonem, mějte na paměti, že pokud budete přidávat zoom, fotografie budou více nejasné a sebemenší pohyb snímek znemožní právě rozmazáním. 

Abyste pořídili své vlastní snímky jako od profesionála, dejte si velmi záležet na správném osvětlení. Pro zachycení každého detailu je třeba všude rozestřít záclony, závěsy, žaluzie, aby do bytu pronikalo co nejvíce denního světla. 

 

Každý interiér je jiný a proto potřebuje jiný druh světla. Pokud máte k dispozici velké francouzské okna, denní světlo pronikající do domu bude více než dostačující. Pokud vaše okna poskytují prostoru světla méně, budete muset do procesu zapojit externí světla. Málokdy se stane, že skutečné kvalitní fotky byly vytvořeny pod osvětlením obyčejného žárovkového světla.

 

Pokud plánujete fotografovat exteriér, vyberte si na to správnou dobu. Světlo tu opět hraje velkou roli. Za velmi jasného slunce nebo v noci to jde jen velmi těžko.

Zaberte co nejvíce úhlů. Pokud chcete mít opravdu skvělé fotografie, nikam nespěchejte a promyslete si všechny strany. Nestačí cvaknout jednou na jeden pokoj. Zaberte všechny úhly i více krát. Sledujte jak se lomí světlo, jak vypadají z různých úhlů vaše dekorace, které popřípadě přetvoříte, otočíte, dejte na jiné místo.

Fotografování je zábava.

 

Krásné a kvalitní snímky vždy potěší, stimulují naše vzpomínky. Jestli chcete fotografovat svůj domov pro nějaký určitý účel, anebo jednoduše jen proto, abyste zvěčnili váš domov, dejte si na nich záležet, aby potom i vaše vzpomínky byly co nejostřejší

Co tak vyfotit každý rok váš prostor? I on se mění s vámi.