Jak vdechnout nový život starým věcem

Lenka Fenigbauerová
30. Červenec 2018

Jestli vás začaly nudit starší okoukané věci, které v domácnosti máte, a líbí se vám nevšední lesk, můžete si své doplňky modernizovat jednoduchým způsobem. Vše chce jen správný nápad!

 

Trápíte se otázkou ekologie při špatně vypáleném cd-čku a nevíte, kam ho vyhodit? Nebo jste již doma vše zdigitalizovali a přebytečná cd-čka se vám stále povalují po bytě, jen tak pro jistotu? Nezoufejte a nevěšte hlavu, dnes se totiž recykluje téměř cokoli a vy se můžete inspirovat, co se z cd-ček a dvd-ček dá vyrobit, aby nic nepřišlo na zmar.

Pokud jste si vybrali věc ve svém okolí, která už nesplňuje vaše mínění o estetičnosti můžeme začít s návodem jak jí dodat nový šmrnc a lesk, který ostatní zcela oslní.

 

Pro ukázku můžeme použít omšelou zahradní misku.

Vyřazená cd-čka, která vlastníte stačí jednoduše nastříhat pevnými nůžky na různě velké kousky podle vaší libosti.

Kousky které jsme nastříhali potom jednoduše začneme lepit kvalitním tekutým lepidlem na naší misku. Začínáme do krajů a mezi kousky cd-ček necháváme schválně mezery pro pozdější úpravu.

Jakmile jsme dolepili poslední lesklý kousek a nechali lepidlo rádně zaschnout použijeme obyčejnou spárovací hmotu, kterou vyplníme mezery.

Výsledek, kterého jsme jednoduchou úpravou docílili je naprosto fantastický. Odlesky, které bude naše miska házet do okolí, jistě přiláká mnoho očí a bude skvělou "novou" dekorací  pro zahrádku.

 

Tímto způsobem je možné upravit a ozvláštnit i běžné věci v domácnosti, tak se zde inspirujte a hned můžete začít tvořit nový, blýskavější domov!