Jak dokáží ocelové tyče z bytu vytvořit nevšední místo

Romana Nováková
21. Březen 2015

   Někdo tvrdí, že můžeme poznat styl a charakter člověka podle toho co shromažďuje. Architekti z Produce použili koncept ocelových tyčí, aby navrhli byt v Singapuru pro sběretele umění a genereálního ředitele společnosti MediaCorp News. 

 

   Podkroví má celkovou obytnou plochu 75 metrů čtverečních, která je odrazem charakteru vlastníka. Architekti hledali inspiraci hlavně v úmění, které vlastník shromažďuje. Ovlivněn byl zejména výtvory Jane Lee a Han Sai Por, kteří se specializují na silné obrazy.  

 

Rozhodli se, že zajímavý a jedinečný bude, když vytvoří jediný kus nábytku rámu, co bude spojovat vše v podkroví. Struktura je vyrobena z tenkých ocelových tyčí, ty slouží jako regály, šatní skříň, stůl, police na víno a samozřejmě také jako socha.  

Tyče vedou do skříně, kde se staly strukturou pro úložiště oblečení, obuvi a doplňků.  

V obývacím prostoru tvoří tyče police pro ukládání a zobrazování sbírky knih. Pokračují dále nahoru a i tam nabízí podobnou strukturu horních prostor. 

Dokonce i v ložnici je stejný typ konstrukce. Je to otevřený prostor, kde jsou velká okna s úžasným výhledem. 

Že musí byt být moderní a plný úmění bylo jasné od začátku. Architekty mu bylo nabídnuto svobody a to jedinečnou geniální cestou, která nejen dokonale popisuje, jak majitel vnímá tento prostor, ale i život obecně. Zároveň vkládá bytu elegantní průmyslovou atmosféru.

 

Zdroj: www.produce.com.sg