Interiér novostavby inspirovaný anglickým venkovem

Pavla Kubu
15. Srpen 2017

Dnes je trendem stavět především pasivní minimalistické domy a klade se důraz hlavně na praktičnost a jednoduchost. Pokud ovšem máte rádi tradiční venkovský styl, nemusíte vždy minimalismus udržet i v interiéru. Také manželé Tvrzníkovi se rozhodli, že rovných chladných ploch již bylo dost a obrátili na interiérovou designérku Leedu Abrtovou ze studia Anglická sezóna s požadavkem zútulnit dům zevnitř. Pojďte se s námi podívat, jak to dopadlo.

Začalo se podlahou, která je třívrstvá a dřevěná. Designérka zvolila krásný teplý odstín Dub Provence Rustik. Dřevěné stropy byly původně ponechány v přirozené barvě dřeva. Leeda se rozhodla pojmout je ve světle bělavém tónu, aby se propojila moderna se starou atmosférou interiéru. Dům díky tomu nepřišel o staroanglickou eleganci.

Kuchyň se musela vejít do poměrně malého prostoru a byla tedy zhotovena na míru. Kuchyňskou linku ještě doplňuje ostrůvek s varnou deskou, který tak příjemně rozšiřuje pracovní plochu. Kuchyňský kout nádherně zatepluje obklad z cihlových pásků za linkou.

Vzhledem k tomu, že kuchyň je propojená s obývacím pokojem, zvolila designérka bílo-šedou variantu kuchyňského nábytku. Ta se totiž perfektně doplňuje s teplým odstínem dřevěné podlahy.

Jídelní stůl a židle vyrobené z exotického dřeva si do nového domu vzali manželé z původního bytu. Překvapivě snadno sem zapadl i tento nábytek.

Dřevěná knihovna je provedena v barvě Mastic na bílé a oživují ji dekorace v podobě loutek.

Naproti dřevěnému schodišti byly umístěny vestavné skříně v šedé barvě s lehkou patinou, které nabízejí dostatek úložného prostoru.

Vstupní hala zaujme výrazně červenými vstupními dveřmi. Krásná šedá dlažba s dekorem propojuje prostor haly s šedozelenými dveřmi v interiéru. Vše doplňuje botník v podobném odstínu.

Nice pro krbová kamna dodávají nejvíce poetičnosti cihlové prvky.

V koupelně v patře se krásně vyjímá světle modrá koupelnová skříňka s umyvadly vyrobená na míru. Do kpupelny v přízemí byla umístěna půvabná rustikální koupelnová skříňka v bílé barvě se šedou patinou.