I menší dekorace zútulní a zkrášlí Váš byt

Martina Pecinová
19. Únor 2015

Poslední dobou jsem přemýšlela, čím oživit starší byt za málo peněz. Mnoho lidí mi radilo nějaké dekorace - různé svíčky, obrázky na stěnu, rodinné fotografie atd. Zpočátku se mi to zdálo jako maličkost, které si nikdo nevšimne, ale opak je pravdou. Hned další volný den jsem vyrazila do města a nakoupila několik svíček, polštářků, obrázků na stěnu, koberečkem k posteli a hned můj pokojík vypadá lépe. A dokonce obchody s dekoracemi se staly mými oblíbenými, kde trávím každý týden alespoň 15 minut.

Mnoho lidí vyšperkuje svůj byt či dům hlavně před Vánocemi a Velikonocemi a to je vše. Ale co zbytek roku? Jasně, adventní věnec se svíčkami, velikonoční vajíčka a zajíčci to je taková klasika. Ale co třeba nějaké dekorace v období svátku sv. Valentýna, 1. máje nebo podzimní dekorace atd. Příležitostí je mnoho, tak proč toho nevyužít.

Byt/dům vypadá s dekoracemi mnohem útulněji a sálá z něj „teplo domova“ a spokojenosti. Samozřejmě, že ne každému se dekorace líbí, to je jasné, ale dnes je nepřeberné množství a myslím, že každý si určitě vybere.

Pokud se Vám nechtějí kupovat žádné nové dekorace, zkuste popátrat, zda doma nějaké nemáte. Moje mamka má doma několik svícnů a krásných tapet na zeď, které dostala dárkem, ale vzhledem k tomu, že dekorace tohoto typu nemá ráda, leží nám doma nevyužité. Nebo se poptejte kamarádů, kolegů z práce či sousedů.

Nádherné věci se dají také sehnat z různých bazárků nebo i online přes internet. A pokud jste zruční, můžete si se s kamarádkou vytvořit sami nějaký ten vánoční věnec či udělat jarní výzdobu - existují i různé kroužky pro dospělé např. keramika, paličkování, háčkování, vyrábění atd, kde vytvoříte nádherné kousky, které Vám bude závidět každý host, který k Vám přijde.