Hravá kavárna s houpajícími židlemi

Hedviga Nosáľová
10. Březen 2015

Fii Fun House je nový koncept bufetu, hry a akcí. Hlavní myšlenkou bylo vytvořit prostor pro zábavu pro děti i dospělé. Kavárna je rozdělena do třech částí - kavárny, hracího koutku pro děti a taneční sál na události. V přízemí se nachází bufet a hřiště, na poschodí více rezervované místo pro akce.


Studio: Iris Cantante, Španělsko, Barcelona
Fotografie: Diego Delpino

"Záměrem bylo vytvořit globální koncepci," uvedlo Iris Cantante "Legrační, krásné a stylové místo, kde se každý cítí pohodlně."

Dřevěné domky rozdělují a kontrolují otevřený prostor, vytváří různé zóny s různými náladami. 
První konstrukce zahrnuje velký společný stůl pro dospělé, zatímco druhý byl navržen s korkovou podlahou, která tlumí zvuky, jako hřiště pro děti a batolata.

Dřevo z Jižní Ameriky guatambu bylo použito k vytvoření většiny struktur a zakázkových kusů nábytku. Kavárna je z velké části prosklená, zejména její druhá část na poschodí.

Dřevěná sedadla s trojúhelníkovým profilem jsou zavěšeny na lanech na obou stranách - vytvářejí houpačky pro starší děti.

"Cítili jsem, že s použitím houpaček místo židlí pomůžeme a povzbudíme děti k tomu, aby se cítily uvolněně a aby mohly volně rozvíjet svou představivost.,,

Hrací zóna, kde je o děti postaráno, zatímco jejich rodiče pijí kávu, je oplocena vysokými dřevěnými kůly.

Hlavní bar, který představuje "dům v domě". Rámy jsou ze železa.