Hledáte tip na stylovou jídelnu?

Ondřej Bělica
5. Leden 2018

Jídelna není místnost sloužící pouze ke konzumaci pokrmů. Je to místo, které poskytuje prostor pro společenské události.

Ať už se jedná o pravidelné rodinné stolování, přátelské posezení anebo o slavnostní hostinu, Tato část domova by měla být reprezentativní a měla by disponovat dostatečným prosvětlením, nejlépe s příjemným výhledem do okolí. 


Prostudujte zde několik tipů jak si náramně pochutnat a zároveň se pobavit s přateli a rodinou.

Velký jídelní stůl je základem pro velkorysé společné stolování. Jídelna je součástí obytné místnosti spojené s obyvácím pokojem, který dokresluje náladu společných chvil. Takže se ihned po hostině můžete uvelebit ve své sedačce. Dominantními prvky jsou zde mohutná svítidla. Nezbytností je rovnoměrné osvětlení celého jídelního stolu. 

Jednoduchý, čistý společenský prostor nabízí prostor pro formální společenské události. Interiér je vybaven zařízením, které materiálově kombinuje tmavé dřevo, lesklý kov  a povrchové úpravy ve třech odstínech šedi. 

Tento jídelní set je expanzí kuchyňské linky do obývacího prostoru. Jídlo tak plynule putuje přes proces přípravy až na talíř. Tento prvek nádherně propojuje celý prostor.

Stravovací zóna může být charakterizována také svou vlastní tvarovou rozmanitostí. Všimněte si jak dynamické křivky oživují prostor okolo jídelního stolu. Autoři vsadili na expresivní výraz keramických svítidel společně s dynamickými tvary stoliček a dvou vertikálních váz. To vše s výhledem do zahrady.

Také v bytě můžete vytvořit příjemnou jídelnu. Klidně můžete použít různé typy stoliček, tím vyjádříte unikátnost svého prostředí. Do centra dění vložíme masivní dřevěný stůl a máme hotovo.

Kulatý stůl poskytuje všem jedlíkům rovnocenné usazení. Všichni na sebe vzájemně vidí, mohou navzájem komunikovat a nikdy se nenabodnete na roh. Vhodné je umístit nad stůl také kruhové svítidlo.