Hit letošního roku? Pastelové barvy

Dita Pfeferová
11. Březen 2017

Samozřejmě nadčasovost a stylová nepodmaněnost je skvělá věc. Ale sem tam nějaký ten trend určitě neublíží, zvlášť když se týká sezonních barev.

 

Pastelové barvy, tak zní verdikt pro rok 2015. Toto rozhodnutí je příjemné zvláště proto, že se může podřídit osobnímu stylu a případné oblibě jedné barvy. Pastelová barva vzniká tím, že do jakékoli syté barvy přimícháme barvu bílou z červené tak vznikne růžová, ze zelené bledá a jemná pastelová zelená, v případě modré stejně tak. Zkrátka čím víc bílé přidáme, tím je barva světlejší, tlumenější a „pastelovější“. Míra pastelovosti není nijak jednoznačně stanovena, je tedy pouze na Vás, jak budete s barvami nakládat a zda si do svého interiéru vyberete více čí méně pastelové barvy.

 

Můžete zvolit spíše tmavě šedou, světle šedou, okrovou nebo raději béžovou, tmavě či světle růžovou. Samozřejmě ani míra užití není nijak nakázána. Když najdete v pastelových barvách zalíbení, nic Vám nebrání pořídit si v pastelové barvě například sedací soupravu nebo kuchyňskou linku. Když se Vám pouze zalíbila myšlenka být letos trochu „in“ tak vám možná postačí i pouhý doplněk, jako například polštářek či přehoz přes gauč, váza, nebo i ložní prádlo. Letošní jarní úklid tak můžete zkombinovat i s drobnými proměnami vybavení interiéru vašeho bytu. Vsadit na pastelovou barvu se vám letos vyplatí.