Harmonické bydlení zrealizované do jednoho měsíce

Natálie Vopařilová
10. Leden 2017

Nový byt do jednoho měsíce? I tohle dokáže Martina Fleischnerová, nadaná interiérová designérka z interiérového studia mfart. Co víc, nejedná se o žádnou amatérskou práci, která by na úkor času ztratila na kvalitě. Schopnost improvizovat šikovné autorce opravdu svědčí. Mluvíme o bytu, který je zařízený podle učení FENG SHUI a který vznikl bez předchozích vizualizací! 

 

FENG SHUI je čínské učení pojednávající o harmonii v prostoru v závislosti ke vztahu k člověku. Této harmonie se snaží docílit pomocí tvarů a materiálů, barev, pak také pomocí zvuku a vůně. Cílem je zajistit to, aby se člověk v prostředí (v tomto případě ve svém bytě) cítil uvolněně, rozvážně, odpočatě, nabitý energií. Požadovaného cíle je dosaženo, pokud je umožněn správný tok všudypřítomné energie čchi. FENG SHUI se mimo jiné opírá také o čínskou astrologii, nejen o rozpoložení hvězd, ale také o data narození, světové strany a další faktory.

 

Cíl byl jasný - vytvořit harmonické bydlení s přírodními prvky. Do jednoho měsíce.

 

Prvním krokem k zařizování bytu byla jeho renovace. Byly opraveny původní parkety, v některých částech bytu byla položena nová podlaha. Nově se omítli zdi a natřeli dveře a okna. Tato změna bytu neuvěřitelně prospěla a stal se skvělým základem pro další práci. Výrazná kompoziční změna proběhla v oblasti ložnice, kde byla vytvořena prostorná šatna a za ní se nacházel prostor pro spaní. 

 

Na základě půdorysu byl vybrán příslušný zařizovací nábytek. Ten byl vesměs finální. Výjimkou je akorát čelo postele, které prozatím tvoří plátno s dekorem napnuté na rámy, později by ho mělo nahradit čelo ve tvaru listu Ginko biloby. Provizorní jsou ještě noční stolky vedle postele, což jsou vlastně na bílo přestříkané špalky s nízkými nožkami.

 

Následovala fáze výmalby a tapetování, sestavování nábytku a montáž vypínačů. Tím byl interiér po této fázi téměř kompletní a majitelka se mohla zabydlet. 

Čtěte také
Komentáře
Iva
Interiér je opravdu nádherný! Nicméně ve větě "Nově se omítli zdi a natřeli dveře a okna." by to chtělo upravit shodu podmětu s přísudkem :)