Harmonické bydlení pro mladou rodinu

Inna J. Serba
17. Leden 2017

Byt čtyřčlenné rodiny z Prahy se nachází v klidné vilové části a disponuje rozlohou přes 100 m čtverečních. Realizaci tohoto projektu má na svědomí interiérová návrhářka Kristina Prokšová. Celá realizace se nese v duchu přírodních tónů a materiálů.

 

Výhodou neutrálního interiéru je jeho flexibilní možnost doladění jakoukoli barvou v jakýkoli čas. Majitelé mají rádi přírodní kámen, takže se v obývacím pokoji a jídelně nachází kamenný obklad po celé jedné stěně místnosti. 

Celý obývací prostor bylo ze začátku nutné šikovně rozdělit mezi kuchyň a jídelnu, navíc s malou překážkou v podobě sloupu uprostřed obývací části. Ve finále sloup sotva zaznamenáte, ukrývá se nenápadně uvnitř příčky, která odděluje kuchyň od obýváku a zároveň slouží jako vysoká skříň v kuchyni a z obýváku jako knihovna a vinotéka. 

Díky příčce je kuchyň uzavřenější. Na pracovní desce byl použit corian, ze kterého je i dřez a působí tak téměř neviditelně. Linka je v bílé barvě, působí čistě a vzdušně. 

V bytě se nachází také dva dětské pokojíčky. Designérka je zařídila díky jejich dispozici stejně, jen zrcadlově uspořádaně, každý v barvách typických pro kluka a pro holku. 

Ložnice a koupelna pokračují v jemných přírodních tónech. Celý byt působí velmi útulně a příjemně. Kdykoli se majitelé rozhodnou ho trochu oživit či pozměnit, stačí vsadit na pár nových barevných doplňků. 

Byt disponuje velkou terasou a výhledem do okolní zeleně.