Eso mezi apartmány zaujme i na jednu noc

Dita Pfeferová
15. Březen 2017

Úchvatný vzhled pivovaru a penzionu Nový Rybník má na svědomí architektonický ateliér Mio architects. V jejich režii totiž proběhla rekonstrukce budovy penzionu z přelomu 19 a 20 století a její přístavby z 90 let století minulého. Srdcem celého penzionu je potom podkrovní apartmán realizovaný stejným ateliérem. Zde architekti vytvořili atmosféru vskutku kouzelnou.

 

Skvěle se také vyrovnali se skutečností, že nešlo o to vytvořit interiér odpovídající požadavkům a osobního stylu jednoho klienta. Hlavním totiž bylo vytvořit interiér, který by byl lukrativní a okouzlující pro mnoho potencionálních nájemců apartmánu, který je možné pronajmout i na jednu noc. V podkroví, kde se původně nacházel sklad je nyní půvabný prostor, protkaný původním krovem. Právě zachovaný a obnažený historický krov je v prostoru dynamickým prvkem, zároveň slouží jako dělící prvek mezi materiály podlah. Ve většině apartmánu leží podlahy ze smrkových prken, kterým byla ponechána jejich barva, aby tak tvořily kontrast k barvě i textuře krovu. V obývací části s krbem a v koupelně je pak na podlaze užito stěrky ve světle šedé barvě. Právě kvůli snaze o vyniknutí krovu i kontrastu mezi prvky starými a novými bylo ostatní vybavení vybráno v neutrálních barvách. Prostor apartmánu jistě pozvedne i nevšedně koncipovaná koupelna do prostoru otevřená prosklenou stěnou nebo takzvaná pódiová postel. Střešní okna svým umístěním pak poskytují nádherný výhled do okolní krajiny i na blízký rybník.

 

Penzion Nový Rybník má tak ve své nabídce opravdu eso mezi apartmány, které si například pro romantické chvíle se svou polovičkou můžete pronajmout i vy a na vlastní kůže se přesvědčit o jeho kvalitách.